Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter
- Hotell- och restaurangföretagande - Grunkurser i ekonomi
- Turismadministration - Grunkurser i ekonomi
Nivå/kategori
Yrkesstudier
Undervisningsspråk
Svenska
Kurstyp
Obligatorisk
Rekommenderat studieår
1
Omfattning
3 sp
Läranderesultat
Studenten förstår bokföringens syften och känner till principerna för den externa redovisningen. Studenten kan bokföra och uppgöra ett bokslut för ett litet företag.
Innehåll
Ekonomisk verksamhet
Bokföring
Bokslut och periodiseringar
Enkla korrektivposter
Principerna för mervärdebeskattningen
Förkunskaper
inga
Litteratur
Soile Tomperi: Bokföring i praktiken
Utbildningsstyrelsen 1999, ISBN 952-13-027-0
Övrig litteratur enl. anvisningar samt ev. under kursen utdelat material.
Studieaktiviteter
- Föreläsningar
- Övningar
Arbetsbelastning
- Kursens totala antal arbetstimmar: 0 timmar
- Varav självstyrda studieformer: 0 timmar
- Varav schemalagda studier: 0 timmar
Undervisningsform
Närundervisning
Examinationsformer
Skriftlig tentamen
Examinator
Granström Maj-Britt
Antal kursplatser
Ingen begränsning
Delprestation i kraft till
Tills vidare