Praktik är en central del av alla utbildningar på bachelor-nivå på Arcada. Det är praktikavsnitten som gör utbildningarna unika och ger erfarenhet och praktiskt kunnande. Den kopplar teorin med det verkliga livet och ger helt nya verktyg för arbetslivet. Här på sidan finns också information om hur du kan påbörja sökandet efter projektarbete, deltidsjobb vid sidan om studierna eller t.ex. ett sommarjobb eller heltidsjobb efter utexaminering.

Praktik utomlands?

Inom många utbildningar finns det möjlighet att göra praktik utomlands. Om du funderar på att åka på utlandspraktik så lönar det sig att kolla de stidpendier och stöd som finns att få.

Praktik inom hälsa och välfärd eller vård

Du som studerar inom hälsa och välfärd eller vård ska läsa det gemensamma avsnittet om praktik inom dessa branscher. Studerande inom social-, hälso-, och idrottsområdet söker sin praktikplats via Jobiili.fi Extern länk.

Hur hittar jag en praktikplats?

De flesta examensansvariga och lärartutorer har goda tips på praktikplatser. De ger gärna stöd och råd och handleder dig i frågor som gäller en karriär i din bransch.

Du hittar lediga praktikplatser på:

  • Arcada Job Portal Extern länk där du kan skapa en profil och se innehåll på svenska, finska och engelska. I Arcada Job Portal kan du ladda upp ditt CV, hitta jobb, få tillgång till stöd för jobbsökning, delta i online evenemang och följa olika företag m.m. Arcada Job Portal baserar sig på ett internationellt verktyg, JobTeaser, med företag, praktikplatser, arbetsplatsannonser, karriärstödsmaterial och evenemang både i Finland och utomlands.
  • Jobiili.fi Extern länk
    • Jobiili är yrkeshögskolornas gemensamma rekryteringsportal inom social och hälsovård.
  • My Future Work är Arcadas årliga nätverks- och rekryteringsevenemang för studenter, arbetslivskontakter och personalen på Arcada. Där samlas företag och organisationer som söker framtidens talanger, med studenter på jakt efter praktikplatser, slutarbetesprojekt, sommarjobb eller sitt första jobb efter examen.

Utbildningarnas praktikinformation

Varje utbildning har olika praktikperioder och därför hittar du den mest relevanta informationen för just dig genom att läsa praktikavsnittet för din utbildning.

Formulär för praktikutvärdering

Här finner du ett nedladdningsbart formulär för praktikutvärdering.