Kursens undervisningsperiod

4 (2019-03-18 till 2019-07-31)

Nivå/kategori

Yrkesstudier

Undervisningsspråk

Svenska

Kurstyp

Valfri

Cykel/nivå

Yrkeshögskoleexamen

Rekommenderat studieår

2

Omfattning

5 sp

Kompetensmål

Målsättningen med kursen är att studerande
bekantar sig med näringens inverkan på idrottaren
och på dennes prestationer och därmed känner till
vad idrottaren bör beakta innan, under, samt
efter idrottsprestationen.

Läranderesultat

Efter avklarad kurs förväntas den studerande vara
förmögen att beskriva näringens inverkan på
idrottsprestationen, återhämtningen och
utvecklingen samt beakta särdragen gällande
näring i olika idrottsgrenar.

Innehåll

Videoföreläsningar
Inlärningsövningear (essäer, tent)
Peer-learning
Nätdiskussion

Förkunskaper

Grundkurs i näringslära

Litteratur

Material på ItsLearning
Vetenskapliga artiklar
Exempel på böcker: Liikuntaravitsemus 2014.
Ilander et al. VK-
kustannus
ISBN 978-951-9147-70-3
Sports and excercise nutrition 2012. McArdle et
al. Lippincott Williams and Wilkins.
ISBN: 978-145-1118-06-3
The complete guide to Sports nutrition 2017.
Bean. Bloomsbury Publishing PLC.
ISBN: 978-147-2924-20-9

Studieaktiviteter

Nätbaserade - 133 timmar

Arbetsbelastning

  • Kursens totala antal arbetstimmar: 133 timmar
  • Varav självstyrda studieformer: 133 timmar
  • Varav schemalagda studier: 0 timmar

Undervisningsform

Handledd nätundervisning

Examinationsformer

  • Tentamina (skriftliga-, muntliga-, hem-)
  • Essä, rapporter, produktioner och portfolio

Examinationskrav

Godkänd tent
Godkända essäer
Deltagande i nätdiskussion
Kommentering av medstuderandenas arbeten

Lärare

Tillman Ilse

Examinator

Tillman Ilse

Antal kursplatser

Ingen begränsning (29 studenter anmälda)

Delprestation i kraft till

12 månader efter kursens slutdatum

Kursens tidtabell

29.4.2019-23.6.2019

Kursanmälningstid

2019-03-04 till 2019-03-31

Examinationsformer

  • Tentdatum meddelas senare - Tentamina
  • Datum meddelas senare - Rapporter och produktioner

Kurs och studieplanssökning