Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter

Hotell- och restaurangföretagande - Hotell- och restaurangföretagsamhet

Nivå/kategori

Breddstudier

Undervisningsspråk

Svenska

Kurstyp

Obligatorisk

Rekommenderat studieår

3

Omfattning

7 sp

Kompetensmål

Känna pulsen på restaurangbusiness

Läranderesultat

Spåra upp och tillämpa industrins trender på ett för företaget hållbart och utvecklande sätt.
Känna till och uppfatta kundens behov och krav gällande nytänkande och nya produkter inom industrin.

Innehåll

Trendanalyser inom restaurangindustrin ur ett globalt perspektiv
Konceptstrategi för olika typers restauranger ur produktutvecklingens synvinkel
Utarbetning av vinlistor
Menyplanering
Produktutveckling i testkök

Förkunskaper

Kursen Förplägnadsrörelser 7,5 sp godkänd

Litteratur

Kotas,R. & Jajawardena,C.(1994): Profitable Food & Beverage
Management. Hodder & Stoughton. ISBN: 0340595124
Lillicrap, Cousins & Smith (1998): Food and Beverage
Management. Holder & Stoughton, London
Material av föreläsaren

Annan litteratur meddelas vid kursstarten

Studieaktiviteter

  • Arbete i simulerad miljö
  • Föreläsningar
  • Grupparbeten
  • Presentationer
  • Projektarbete
  • Studiebesök
  • Övningar
  • Individuellt arbete

Arbetsbelastning

  • Kursens totala antal arbetstimmar: 0 timmar
  • Varav självstyrda studieformer: 0 timmar
  • Varav schemalagda studier: 0 timmar

Undervisningsform

Närundervisning

Examinationsformer

  • Skriftlig tentamen
  • Demonstrationer

Examinator

Aittoniemi Hellevi

Antal kursplatser

Ingen begränsning

Delprestation i kraft till

Utgången av läsåret

Kursens tidtabell

meddelas vid kursstarten av kurslärare

Kurs och studieplanssökning