Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter
Hotell- och restaurangföretagande - Hotell- och restaurangföretagsamhet
Nivå/kategori
Undervisningsspråk
Svenska
Kurstyp
Obligatorisk
Rekommenderat studieår
3
Omfattning
7 sp
Kompetensmål
Känna pulsen på restaurangbusiness
Läranderesultat
Spåra upp och tillämpa industrins trender på ett för företaget hållbart och utvecklande sätt.
Känna till och uppfatta kundens behov och krav gällande nytänkande och nya produkter inom industrin.
Innehåll
Trendanalyser inom restaurangindustrin ur ett globalt perspektiv
Konceptstrategi för olika typers restauranger ur produktutvecklingens synvinkel
Utarbetning av vinlistor
Menyplanering
Produktutveckling i testkök
Förkunskaper
Kursen Förplägnadsrörelser 7,5 sp godkänd
Litteratur
Kotas,R. & Jajawardena,C.(1994): Profitable Food & Beverage
Management. Hodder & Stoughton. ISBN: 0340595124
Lillicrap, Cousins & Smith (1998): Food and Beverage
Management. Holder & Stoughton, London
Material av föreläsaren
Annan litteratur meddelas vid kursstarten
Studieaktiviteter
- Arbete i simulerad miljö
- Föreläsningar
- Grupparbeten
- Presentationer
- Projektarbete
- Studiebesök
- Övningar
- Individuellt arbete
Arbetsbelastning
- Kursens totala antal arbetstimmar: 0 timmar
- Varav självstyrda studieformer: 0 timmar
- Varav schemalagda studier: 0 timmar
Undervisningsform
Närundervisning
Examinationsformer
- Skriftlig tentamen
- Demonstrationer
Examinator
Aittoniemi Hellevi
Antal kursplatser
Ingen begränsning
Delprestation i kraft till
Utgången av läsåret
Kursens tidtabell
meddelas vid kursstarten av kurslärare