Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter
- Företagsekonomi 2018 (turism) - Turismens verksamhetsmiljö
- Företagsekonomi 2019 - Turism
- Företagsekonomi 2020 - Turism
- Företagsekonomi 2021 - Turism - avancerade studier
- Företagsekonomi 2022 - Turism - avancerade studier
- International business 2019 - Turism
- International business 2020 - Turism
- International business 2021 - Turism - avancerade studier
- International business 2022 - Turism - avancerade studier
- Turism 2013 - Tjänstekoncept inom turismnäringen
Kursens undervisningsperiod
2 (2022-10-24 till 2022-12-31)
Nivå/kategori
Undervisningsspråk
Engelska
Kurstyp
Obligatorisk
Cykel/nivå
Yrkeshögskoleexamen
Rekommenderat studieår
2
Omfattning
5 sp
Kompetensmål
Målet är att ge kunskaper för analyserande av
resultat och att göra förbättringsförslag
utgående från hospitality företagets synvinkel.
Studenten skall få färdigheter för förståelse av
kundens behov och konkurrensfaktorerna inom
branschen. Revenue Management och prissättning
har en central roll. Syftet med Revenue
Management är att öka vinsten av försäljning
genom statistiska analyser av kundernas
köpbeteende och förutsägelser av efterfrågan,
vilket sedan ligger till grund för en
segmenterterad prissättning.
Läranderesultat
Efter avslutad kurs skall du klara av att
relatera till olika hospitality industrins
planerings-, försäljnings- och
uppföljningsuppgifter med tanke på olika
kundgrupper. Du skall kunna analysera resultat
och göra förbättringsförslag utgående från
företagets synvinkel.
Innehåll
Operativ ledarskap inom hospitality industri
Global Distribution Systems
Revenue Management grunderna som tex. prissättning,
kundbeteende och efterfråga/utbud
Förkunskaper
Introduction to the Tourism Industry
Litteratur
Hospa E-book Revenue Management,
http://hospa.org/en/resources/rm-ebook Extern länk-
download/#.VORmf2Oc4nI
Tranter et. al, 2009, An introduction to revenue
management for the hospitality industry :
principles and practices for the real world
Walker 2013, Introdustion to Hospitality
Vallen & Vallen,2005, Check In Check Out
Holloway & Humphreys, 2012, The Business of
Tourism
Studieaktiviteter
- Föreläsningar - 30 timmar
- Studiebesök och demonstrationer - 10 timmar
- Självstudier - 60 timmar
- Nätbaserade - 35 timmar
Arbetsbelastning
- Kursens totala antal arbetstimmar: 135 timmar
- Varav självstyrda studieformer: 135 timmar
- Varav schemalagda studier: 0 timmar
Undervisningsform
Flerformsundervisning (delvis nätundervisning handledd eller självstudier)
Examinationsformer
- Tentamina (skriftliga-, muntliga-, hem-)
- Essä, rapporter, produktioner och portfolio
Examinationskrav
För godkänd prestation krävs att studenten
avlägger följande examinationer:
Examination Uppgift 40%
Tentamen 60%
Minimi 50% av båda delarna för att få godkänt i
kursen
Lärare
Broth Joacim
Examinator
Fabricius Susanna
Kursens hemsida
Antal kursplatser
Ingen begränsning (21 studenter anmälda)
Delprestation i kraft till
12 månader efter kursens slutdatum
Kursanmälningstid
2022-10-10 till 2022-10-20
Examinationsformer
- Tentdatum meddelas senare - Tentamina
- Datum meddelas senare - Rapporter och produktioner
Datum | Tid | Rum | Titel | Beskrivning | Organisatör |
---|---|---|---|---|---|
2022-10-24 | 09:00 - 11:00 | B518 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-10-31 | 09:00 - 11:00 | B518 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-11-07 | 09:00 - 11:00 | Hospitality Management | Join Zoom Meeting https://arcada.zoom.us/j/66875518965 Meeting ID: 668 7551 8965 | Broth Joacim | |
2022-11-14 | 09:00 - 11:00 | B518 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-11-21 | 09:00 - 11:00 | B320 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-11-28 | 09:00 - 11:00 | B518 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-12-05 | 09:00 - 11:00 | B518 | Hospitality Management | Broth Joacim | |
2022-12-12 | 09:00 - 12:00 | B522 | Hospitality Management | Mats from Hotel Fabian kommer och håller en gästföreläsning + Group presentations | Broth Joacim |
2022-12-13 | 13:15 - 16:15 | B518 | Hospitality Management | Group presentations | Broth Joacim |