Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter
Nivå/kategori
Undervisningsspråk
Engelska
Kurstyp
Obligatorisk
Cykel/nivå
Yrkeshögskoleexamen
Rekommenderat studieår
2
Omfattning
5 sp
Kompetensmål
The aim is to understand how to manage the processes in a restaurant and to identify beverage products and their connection to legislation. This course also familiarizes the student to different wine districts and the typical qualifications of wine. The aim is also to understand principles of menu planning.
Läranderesultat
E
Förkunskaper
Inga
Litteratur
Mölstad, Mikael.2007. Nya stora vinskolan
Walker, John R. 2013. Introduction to Hospitality; chapters 4-8
Lillicrap,Dennis,Cousins, JOhn, Smith Robert.2003. Food and Beverage Service
Articles and legislation
Studieaktiviteter
- Föreläsningar - 40 timmar
- Studiebesök och demonstrationer - 20 timmar
- Praktiska övningar - 10 timmar
- Självstudier - 65 timmar
Arbetsbelastning
- Kursens totala antal arbetstimmar: 135 timmar
- Varav självstyrda studieformer: 135 timmar
- Varav schemalagda studier: 0 timmar
Undervisningsform
Närundervisning
Examinationsformer
- Demonstrationer och färdighetsprov
- Essä, rapporter, produktioner och portfolio
Examinationskrav
För godkänd prestation krävs att studenten avlägger följande examinationer:
Examination 1 Lärdomar och aktivitet 20p
Examination 2 Vinländer och -druvor 30p
Examination 3 Festraangemang 30p
Examination 4 Egen drink 20 p
(examinationer = demonstrationer och presentationer, rapporter och produktioner, samt närvaro vid angivna tillfällen)
Alla uppgifter måste vara godkända.
Examinationerna väger sinsemellan på följande sätt: 50-59p=1, 60-69=2, 70-79=3, 80-89=4, 90-100=5
Lärare
Aittoniemi Hellevi
Examinator
Aittoniemi Hellevi Aittoniemi
Kursens hemsida
Antal kursplatser
Ingen begränsning
Delprestation i kraft till
Till datum 2016-06-02
Examinationsformer
- 2016-02-04 - Demonstrationer och presentationer
- 2016-03-14 - Rapporter och produktioner