Behöver du tala anonymt med någon? Nu finns sekaisin-chatten också på svenska.

SEKASIN-CHATTEN STÖDER NU UNGA PÅ SVENSKA!

Sekasin-chatten är en ny, svenskspråkig diskussionstjänst för unga i åldern 12-29 år. Här kan du anonymt och i förtroende snacka om vad som helst du grubblar på med en trygg och närvarande vuxen. Vi är från och med den 10.10 öppna måndag och torsdag klockan 14-19 och lördag klockan 16-20. Du hittar oss på www.sekasin.fi/se Extern länk!

Sekasin-chatten är en lågtröskelverksamhet vars uppgift är att främja ungas psykiska välmående och stöda dem som mår dåligt och går igenom utmaningar och kriser i livet. Sekasin-chatten koordineras av Sekasin Kollektivet, en koalition med verksamheterna MIELI Psykisk Hälsa Finland rf, Finlands Röda Kors, Settlementförbundet och SOS-Barnbyar.

Sekasin fick sin början från en Yle kampanj vars syfte var att lyfta fram ungas psykiska illamående. Kampanjen bestod av Sekasin serien (som fortfarande finns att se på Yle Arenan) och en chatt för unga som var öppen 24/7 i sju dagar. Chatten var så omtyckt att den fick fortsatt finansiering, och 2017 öppnade Sekasin-chatten på nytt och har inte varit stängd en dag efter det. Unga har verkligen tagit chatten till sig, år 2021 hade chatten 170 000 kontaktförsök.

Nu äntligen öppnar Sekasin även på svenska! Vi samarbetar med Luckans Ärligt talat-chatten med det gemensamma målet att det i så stor utsträckning som möjligt alltid skall finnas en stödtjänst öppen på svenska. På Sekasin jourar professionella från social-, hälso- och ungdomsbranschen samt utbildade volontärer.