Arcada kommer att byta ut det studieadministrativa systemet Asta till en nationell tjänst vid namn Sisu.

Arcada kommer att avveckla studieadministrativa systemet Asta och övergå till Sisu under hösten 2023. Detta medför att varje student kommer att behöva ta i bruk Sisu. Målsättningen är att studenterna:

  • inom november tar i bruk Sisu och aktiverar sina studieplaner, och sedan
  • inom december anmäler sig till vårterminens kurser i Sisu.

Detta medför för studenterna erbjuds utbildningssessioner i november, samt en del andra förändringar, som vi kommer att ge mer information om genast när tidtabellerna och detaljerna klarnar. Om du utexamineras per 31.12.2023 behöver du inte ta i bruk Sisu och inte heller delta i sessionerna.

Vad är ett studieadministrativt system?

Alla högskolans studenter finns registrerade i ett studieadministrativt system som samlar information om studierätt, när- och frånvaroanmälan, studieprestationer, studieplaner, kurser och kursanmälningar. Asta är Arcadas nuvarande studieadministrativa system.

Det studieadministrativa systemet Sisu används av flera andra högskolor, t.ex. används Sisu av studenterna på Helsingfors universitet och Hanken. Det studieadministrativa registret används av både studenter och personal. Som student använder du t.ex. systemet för att anmäla dig till kurser.

Studieärenden ansvarar för ibruktagandet av Sisu och alla frågor hänvisas till E-post: sisu@arcada.fi.