![Spillveckan](/system/files/styles/inline_content_mobile/private/media/image/2023-09/Havikkiviikko2023_banneri-kapea.jpg.webp?itok=BuvpbvHb)
Under Spillveckan är målet att synliggöra matsvinn och väcka uppskattning för både råvaror och tillagad mat. Arcadas restaurang deltar genom att mäta matsvinnet hela veckan.
I år riktar sig kampanjen speciellt till unga vuxna. Temat för årets kampanjvecka är grönsaker och bröd, som hör till de livsmedel som i slängs bort i störst utsträckning. Här hittar du mer information och nyttiga tips (på finska). https://www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko/ Extern länk
Matsvinn är ätbar mat som av någon orsak slutar i soporna istället för att ätas. Matsvinn uppstår i alla led av livsmedelskedjan, men framför allt i hushållen. Därför ordnas den årliga Spillveckan för att öka medvetenheten om matsvinn och på så sätt minska mängden mat som slängs bort. Arcada deltar i Spillveckan som en del av Green Office-programmet.