På grund av den globala energikrisen behöver vi under vintermånaderna förbereda oss både på planerade och oplanerade elavbrott. Bekanta dig noga med Arcadas anvisningar för hur verksamheten genomförs under elavbrott.

Här hittar du förberedande information inför eventuella elavbrott. Vi informerar även löpande via flera kommunikationskanaler om/när ett elavbrott inträffar. Risken för elavbrott beror på vädret och elproduktionen. Om elbrist uppstår kan elen stängas av planerat till exempel under en två timmars period, men det kan också ske helt utan förvarning.

Campus

Under elavbrott fungerar inte ventilationen eller belysningen i Arcada-huset. Vattnet fungerar inte heller, vilket innebär att du inte kan använda kranar eller toaletter. Även hissarna är ur bruk. Din flexnyckel slutar fungera, men du kommer alltid ut ur byggnaden.

Arcadas IT-tjänster påverkas under ett elavbrott. Det kan förekomma problem vid inloggning och användning av verktyg där du loggar in med dina Arcada-inloggningsuppgifter, som till exempel din mejl, Asta eller itslearning. Var noga med att spara dokument du arbetar med och ladda ner filer du behöver ifall du inte kommer åt molntjänsterna. Vid ett längre elavbrott kommer alla tjänster att vara otillgängliga efter cirka 1,5–2 timmar.

Planerade elavbrott

Undvik att komma till Arcadas campus vid ett planerat elavbrott. Vi informerar om planerade elavbrott på förhand förutsatt att informationen når Arcada i tid. Du kommer att få information via Start, Tuudo och per mejl.

Vi uppmanar alla att ta i bruk applikationen Tuudo, som kommer att vara en viktig kommunikationskanal för att snabbt nå ut med information och lägesuppdateringar.

Vid planerade elavbrott är målet att upprätthålla normal verksamhet i mån av möjlighet. Din undervisning kan till exempel hållas online eller vid en annan tidpunkt innan eller efter elavbrottet. Lärarna informerar dig om undantagsarrangemang.

Oplanerade elavbrott

Vid ett överraskande elavbrott behöver du inte lämna byggnaden direkt, utan följ din lärares instruktioner samt den information som ges via högtalarsystemet på campus och i övriga kommunikationskanaler. Stanna i mån av möjlighet i det utrymme du befinner dig i.

Om elavbrottet pågår längre än 2 timmar avbryts all verksamhet på campus och Arcada-huset stänger.

Återkommande planerade eller oplanerade elavbrott

Vid en extra utmanande situation där elen hotar vara borta upprepade gånger under en kort tidsperiod kommer du att få separata anvisningar.

Vid frågor, vänligen kontakta Arcadas kommunikation.