På Arcada är det allas ansvar att bidra till en trygg och säker arbets- och studiemiljö. Bekanta dig med de uppdaterade sidorna om kris och säkerhet på Arcada så att du garanterat har koll på det viktigaste.

Under rubriken Högskolan och Campus hittar du avsnittet Säkerhet och krissituationer. Där har vi samlat info om omedelbara åtgärder vid en kris, säkerhetsanmälan och ansvarspersoner. Du hittar även anvisningar för möjliga avvikande situationer.

Daglig säkerhet på Arcada

Arcadas säkerhetschef leder och koordinerar det dagliga säkerhetsarbetet på högskolan. Du kan vända dig till säkerhetschefen både i förebyggande syfte (vid misstanke eller oro) eller om något inträffat. Kontaktuppgifter finns här.

Dagtid kl. 8.30-15.45 kan du också alltid besöka Arcadas info om du har frågor eller iakttagelser som rör säkerheten på Arcada.

Efter klockan 15.30 finns Securitas väktare på plats. Kvällsvakten sitter i infon samt patrullerar på campus. Arcada för en kontinuerlig dialog med Securitas, så att alla hålls uppdaterade om aktuella ärenden.

Säkerhetsanmälan

I Arcadas verktyg för säkerhetsanmälningar Extern länk kan och ska du anmäla observationer, händelser, olyckor, faror eller osakligt bemötande som påverkar säkerheten och omgivningen på Arcada. Det är viktigt att du anmäler alla händelser du reagerar på så vi kan förhindra större olyckor och utreda incidenter.

Anmälningarna behandlas i första hand av vår säkerhetschef, men de olika kategorierna har olika ansvarspersoner. Alla anmälningar behandlas konfidentiellt och anonymt.

Kom ihåg att det inte finns något som en onödig anmälan – däremot kan det bli allvarliga konsekvenser om du låter bli att anmäla saker du reagerat på.