Spillkampanj 2024

Visste du att 155 miljoner kilo mat slängs bort av finländarna varje år? Arcada deltar i Spillveckan 23–29.9 med målet att synliggöra matsvinn och väcka uppskattning för både råvaror och tillagad mat.

I år riktar sig kampanjen speciellt till unga vuxna. Temat för årets kampanjvecka är grönsaker, och hur du på ett mångsidigt sätt kan öka mängden grönsaker i din kost – samtidigt som du bidrar till att minska mängden grönsaker som slängs bort. Här hittar du mer information och nyttiga tips (på finska). https://www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko/ Extern länk

Matsvinn är ätbar mat som av någon orsak slutar i soporna istället för att ätas. Det uppstår i alla led av livsmedelskedjan, men framför allt i hushållen.

Hjälp oss minska matsvinn på Arcada

Arcada deltar i Spillveckan som en del av Green Office-programmet. Restaurangen på campus följer kontinuerligt under året upp mängden matsvinn för att öka medvetenheten. Under läsårets första fyra veckor har matsvinnet som minst varit 16 gram per person per dag, och som mest 42 gram. Kom med och anta utmaningen om att hålla matsvinnet under 20 gram per person!

Vill du köpa med dig mat och samtidigt bidra till att mindre mängder mat landar i soporna? Om all lunchmat inte gått åt har du möjlighet att köpa med dig en låda hem från restaurangen kl. 12.55 måndag till fredag. En matlåda på 750 ml kostar 4 euro.