Ta chansen att kartlägga dina generiska färdigheter, det vill säga dina allmänna kompetenser, genom KAPPAS2-projektets testningstillfällen på Arcada i oktober.

Du som studerar första året på en svenskspråkig utbildning på Arcada har nu en unik chans att delta i ett test som kartlägger dina generiska kompetenser. Dels behövs de generiska kompetenserna för att ta dig framåt i högskolestudierna, dels hjälper en kartläggning dig att hitta utvecklingsområden att förbättra.

Delta i ett testtillfälle på Arcada den 16.10 eller 27.10, samtidigt som du bidrar till KAPPAS2-projeket Extern länk, vars syfte är att undersöka finländska universitets- och högskolestudenters generiska färdigheter för att anpassa utbildningen. På köpet får du också en personlig utvecklingsmerit att sätta på ditt CV.

Dessutom får du göra en uppföljande undersökning (testtillfälle) efter två år, för att mäta den egna utvecklingen av dina generiska kompetenser.

– Allmän kompetens är det som bär i livet och karriären. På Arcada värnar vi om att studenternas allmänna kompetenser utvecklas och att stöda er i den utvecklingen. Ta vara på möjligheten att få dina kompetenser testade, uppmanar akademichef Carina Kiukas.

Ditt testtillfälle syns i Itslearning

Mer information om vilken dag som är reserverade för din utbildning kommer du att få via Itslearning och studieavsnittet Teknologi och lärande. Om du har frågor kontakta Carina Kiukas: E-post: carina.kiukas@arcada.fi

PS. Den 2-8.10 är det ”Upptäck ditt kunnande-veckan Extern länk”, där den gemensamma målbilden mot livslångt lärande i Finland firas. Syftet med veckan är att hjälpa människor och gemenskaper att upptäcka och uppvisa sitt kunnande – vad vore inte ett bättre sätt att fira veckan och ditt kunnande med att bestämma dig för att delta i Kappas2:s testtillfälle.