En av våra utbytesstudenter skulle gärna bekanta sig med de finska/finlandssvenska jultraditionerna. Hon vill hitta en familj som kunde visa till henne hur de firar jul.

En av våra utbytesstudenter skulle gärna bekanta sig med de finska/finlandssvenska jultraditionerna. Hon vill hitta en familj som kunde visa till henne hur de firar jul. Josephina är en idrottsstuderande som är en utbytesstudent från en av våra partnerhögskolor i Tyskland. Hon har lärt sig lite svenska och skrev det följande meddelandet med sina egna ord:



"I fjol vi har haft en program för utbytesstudenter i Tübingen: När du var en utbytesstudent som stannade i Tyskland över jul (och silvester), du kunde fråga för en plats vid julbordet i en tysk familj. Och där var familjer som firade i tysk traditionen och har haft en plats för dem. Eftersom jag stannar här i Finland till första januari, ville jag fråga om det finns något liknande hit? Jag redan skrev till en präst i Johanneskyrkan (annons: "har du en plats ledig vid julbordet"), men han hade inte ännu en familj som skulle ha plats... Jag kan låga något med en vänn om inget hittas, men det skulle inte vara en jul i finsk eller svensk traditionen. Vet du något som hjälpa mig att lära känna traditionen?"

Kontakta gärna E-post: international@arcada.fi om du är intresserad.