Varmt välkommen till utbildningsprogrammet i ergoterapi! På den här sidan hittar du praktisk information inför studiestarten i augusti 2024

Flerformsstudier

Utbildningen till ergoterapeut förverkligas som såkallade flerformsstudier, vilket innebär en kombination av distansstudier online och närstudiedagar i Arcada (ca 3 dagar per månad). Utbildningen till ergoterapeut är heltidsstudier (60sp/år) och all undervisning sker dagtid (inte kvälls- eller veckoslutsstudier). 

Onlineundervisning ordnas regelbundet dagtid, men den kan variera i intensitet mellan de olika veckorna. Kursupplägget och tidtabellen för de olika läraktiviteterna finns tillgänglig relativt långt i förväg. Därutöver planerar studerande in tid för självstudier samt tidpunkter då man träffas för att genomföra gruppuppgifter. Onlineundervisningen består av varierande läraktiviteter: föreläsningar, workshops, uppföljningsdiskussioner, grupparbeten, handledningar och seminarier. 

Närstudier på Arcada

Vi träffas ca en gång i månaden för närstudier på Arcadas campus i Helsingfors. Närstudieperioderna är vanligen två till tre dagar (max fyra dagar). Observera att närstudierna innebär obligatorisk närvaro eftersom dessa dagar innehåller praktiska övningar, gemensamt lärande och diskussioner som kräver att man är fysiskt på plats.

Arcada har tyvärr inga studentbostäder att erbjuda så du ansvarar själv för att ordna boende under närstudiedagarna.

Här nedan ser du datum för närstudierna hösten 2024.
Vårens närstudiedagar publiceras i början av höstterminen.

Närstudiedagarna är vanligen kl. 9.00-16.00.

26 – 27.8 (2 dagar i samband med introduktionsdagarna)
25 – 27.9 (3 dagar)
23 – 25.10 (3 dagar)
13 – 15.11 (3 dagar)

Praktik I genomförs under perioden 25.11 – 20.12.2024

Utrustning

Eftersom studierna till rätt stor del förverkligas online, finns det några tips vi i det här skedet kan dela med oss av för en smidig studiestart:

  • Planera och inred en lugn och avskild plats där du kan koncentrera dig och ta del av online studierna i lugn och ro. 
  • Försäkra dig om att du har en god och stabil nätförbindelse.
  • En dator försedd med mikrofon och kamera. Att använda headset är också praktiskt för att inte störa andra. Kameran önskar vi att du har på under läraktiviteterna, för att på det sättet skapa en närvaro mellan gruppens deltagare.


Vi ser fram emot att ha Dig som student i vår utbildning!