Tips för vårdstuderande om Praktikbokningen på Jobiili för våren 2024. Jobiili öppnar den 31.10.2023 kl.9 för huvudstadsregionen och kl.12 för alla andra yrkeshögskolor i Finland.

Nu är det igen tid för praktikbokning. Alla praktik bokningarna görs i första hand på Jobiili, det är inte tillåtet att kontakta praktikplatsen direkt om det finns en annons på Jobiili.

I denna nyhet (bilagan)hittar du gruppvis info om vilken praktik du skall boka och var praktiken rekommenderas utföras/bokas. Här på start hittar också dokumentet Gyllene regler inför praktik, ett dokument som du skall läsa och följa före under och efter praktikperioden.

Alla praktiker använder den nya utvärderingsblanketten som finns här på start (tyvärr finns utvärderingblanketten inte ännu på finska men arbetet med översättning är på gång). I utväärderingen skall du som studerande skriva in lärandemålen enligt instruktionerna och utgående från kursbeskrivningen på Asta.

Kom ihåg att du för att kunna boka en praktik måste uppdatera din Jobiili profil med beskrivning på vilken praktik du nu bokar. Du skall också uppdatera studiepoängen (de totala) och studiepoäng gjorda inom praktik.

Kom ihåg att följa instruktionerna och kraven på vaccinationsskydd och självutvärdering om smittsamma sjukdomar i god tid före praktiken inleds.

Lycka till med praktik bokningarna.

MVH

Vårdlärarna