Prokrastinerar gör vi när vi skjuter upp en aktivitet trots att vi vet att det antagligen har negativa konsekvenser. Prokrastinering handlar mindre om personlighet och mer om motivation och beteendemönster. I denna föreläsning riktad till både studerande och personal ges en översikt kring det aktuella forskningsläget på området och vad vi kan förändra för att lättare får saker och ting gjorda – i tid.

Bland annat presenteras studier på gränsdragningen mellan alldagligt uppskjutande och svåra problem, liksom vilka effekter som psykologisk behandling kan ge på prokrastinering och hälsa.

Föreläsare är Alexander Rozental som är legitimerad psykolog (Sverige) samt lektor och docent i psykologi på Institutionen för psykologi, Uppsala universitet. Han är även forskare på Karolinska institutet och biträdande gästprofessor på Luleå tekniska universitet. Hans forskning har de senaste tio åren handlat om att utveckla psykologisk behandling för prokrastinering och perfektionism.

Föreläsningen ordnas av projektet INTAKT Extern länk. Projektet och kommande datainsamlingar presenteras kort i samband med föreläsningen. INTAKT undersöker vad som orsakar prokrastinering bland högskolestuderande vid Åbo Akademi, Helsingfors universitet, Svenska handelshögskolan Hanken, Novia och Arcada.

Tid: Tisdag 7.11 kl 10:00-11:00

Plats: https://aboakademi.zoom.us/j/62897005795 Extern länk

Datum