Funderar du över vilka möjligheter det finns till att studera eller arbeta utomlands? Kan du se dig själv arbeta på en gård på Island eller med internationell politik i London? Eller är du i mitten av dina studier och vill testa på utbytesstudier? Luckan UngInfo ordnar ett evenemang den 24.5 kl. 16-18 där du får praktiska tips, inspiration och information som kan vara till nytta i planeringen av att flytta utomlands.

Under tillfället kommer Nordjobb Extern länk och Liberal Praktik Extern länk berätta om vilka möjligheter de erbjuder unga vuxna när det kommer till att jobba utomlands. Två unga vuxna kommer även berätta om sina egna erfarenheter av att ha studerat eller jobbat utomlands. Avslutningsvis kommer Luckans databas FYRK presenteras där du får praktiska tips om vilka stipendier du kan ansöka om som studerande med fokus på att flytta utomlands.

Välkommen på ett lärorikt evenemang där du får ta del av praktiska tips och inspirerande berättelser!

Anmäl dig senast den 22.5 via detta anmälningsformuläret: https://forms.gle/KHPpw7C8czGZ6oc16 Extern länk

Tidsschema och presentationer:

16:00 Välkomna!

16:05: Nordjobb presenterar sin verksamhet

16:30: Liberal praktik presenterar sin verksamhet + erfarenhetsexpert

17:00 – Paus med kaffe & tilltugg –

17:15: Amanda berättar om sin erfarenheter av att ha studerat och jobbat i Paris

17:30: Luckans databas FYRK presenteras - Stipendier som är bra att ha koll på som studerande med fokus på att flytta utomlands

17:50: Möjlighet att ställa frågor

18:00: Eventet avslutas

Plats: Luckan i Helsingfors (utrymmet Verandan), Georgsgatan 27

________________________

Läs mera om organisationerna Nordjobb och Liberal praktik här:

Kan du se dig själv arbeta på en gård på Island, ett hotell i Norge eller en nöjespark i Finland? Med Nordjobb Extern länk kan du söka sommarjobb, vinterjobb eller andra säsongsjobb i alla de nordiska länderna. Nordjobb är både en värdefull arbetserfarenhet och ett sätt att utforska ett av dina grannländer. Genom Nordjobb får du uppleva hur det är att bo i ett annat nordiskt land samtidigt som du träffar andra nordjobbare och får nya vänner från Nordens alla hörn.

Vill du uppleva arbetet med internationell politik på nära håll?

Genom Liberal Praktik Extern länk får du möjligheten att utforska och lära dig mer om internationell politik och det dagliga politiska arbetet. Vi erbjuder mångsidiga praktikplatser i flera olika länder.