Diskutera om framtiden, nätverka, lyssna på inspirerande presentationer och lär dig mer om de senaste framtids och hållbarhetsrelaterade lösningarna och initiativen. Live eller på distans!

Vad är Nordens dag?
Arcada, Prakticum, Ålands Yrkesgymnasium och Högskolan på Åland ordnar för tredje gången Nordens Dag för att samarbeta och nätverka med allas studeranden och personal. I år är temat hållbarhet, energi och företag. Vi kommer att se och höra mycket av vad som är på gång på Åland, men även ta del av arrangörsskolornas syn på hållbarhet.

Var?
Seminariet ordnas på Åland och Nordens dag 23.3 förmiddagsprogrammet kan man följa med online var som helst. Mera info i bifogade programmet.

Hur kan jag delta online?
Förmiddagens program kommer att streamas enligt programtidtabellen. Här hittar du länken till seminariet Extern länk

Vill du delta i seminariet på Åland?
Arcada och Prakticum kommer att arrangera en resa till Åland 22-23.3 med buss från Majstranden och båt från Åbo med hotellövernattning i Mariehamn. (Resor och inkvartering samt en varm måltid per dag finansieras med projektmedel). Arcada har 25 platser, dvs ca 5 personal och 20 studerande.

Vi anländer onsdagen 22 mars och programmet börjar på onsdagskvällen med Mariehamns stads mottagning. Efter mottagningen kan deltagarna välja mellan fyra olika alternativa program. Man kan välja mellan teknik, gastronomi, företagspresentation och spel eller studerandeföreningen!

På Nordens dag torsdagen 23 mars deltar vi i programmet som även streamas. Notera att på plats finns 3 parallella program och ett av dem streamas, de som är på Åland kan välja vilket man deltar i.

Titta närmare på preliminära programmet i bifogade fil och anmäl bindande intresse via denna länk Extern länk. Anmäl dig senast 10.3.2023. Utgående från intresseanmälan väljs resedeltagarna. Mera info om praktiska detaljer kommer senare till de valda.

Om du vill fråga mera, kontakta Mervi Hernberg.