VIKTIG UPPDATERING:

Nya studenter som börjar era studier i höst på Arcada. I år kommer Introdagen att ske på distans. Detta innebär att för att delta i Introdagen behöver ni ha aktiverat ert användarkonto före Introdagen börjar. Eftersom vi i år inte kan ha IT drop in på Campus hjälper vår IT-support er på distans.

Vi kommer att ha online supportsessioner genom Zoom för er studenter som inte kan aktivera era användarkonton själv den 20 och 21 augusti från 9:00 till 12:00 (3 timmar varje dag). Då du loggat in i länken nedan kommer du få en direktlänkt till din session med IT-support. Länk: 

https://arcada.zoom.us/j/63547772678

När du klickar på länken placeras du i något som kallas ett väntrum. Stäng inte sessionen och vänta tills du blir accepterad till en privat session med en av våra supportpersoner. Vi ber dig vara tålamodig eftersom det kommer att finnas en hel del studenter som väntar i väntrummet. Vi kommer att göra vårt bästa för att hantera kön så snabbt och effektivt som möjligt.

Sessionen:

När du är ansluten till oss i en privat session måste du visa oss ditt pass. När vi har verifierat din identitet tillhandahåller vi dig en kod i chatten för den sessionen. Du måste sedan gå till https://apps.arcada.fi/aas, som är vår kontotjänstportal.

 

AAS

På bilden ovan kan du se alternativet som heter Lösenordsåterställningskod. Du kommer att lägga in koden som du mottagit av oss och ditt födelsedatum där. Då kan du ställa in ett nytt lösenord. Lösenordet måste vara tillräckligt starkt så att det ger dig Fyra stjärnor. Så börja tänka på lösenordet redan nu, en kombination av bokstäver, siffror och specialtecken. När lösenordet har ställts in aktiveras ditt konto och du ser ditt användarnamn och annan nödvändig information på portalsidan.

Få inte panik, vi kommer att försöka vara med dig i videosessionen tills du har aktiverat ditt konto.

Några viktiga saker att notera om sessionen:

1. Vi kan inte ge dig ditt konto utan att verifiera dig korrekt.

2. Du måste gå med i sessionen från en dator. Att använda en mobilenhet rekommenderas absolut inte.

3. Se till att din webbkamera och mikrofon fungerar i förväg. Detta betyder naturligtvis också att din internetanslutning måste fungera perfekt. På grund av tids- och plattformsbegränsningar kommer det att vara svårt för både dig och oss om någon av de ovannämnda komponenterna inte fungerar korrekt.

4. Det kommer att finnas två sessioner på två på varandra följande dagar. Du kan välja att gå med på vilken dag som passar dig. Om vi ​​av någon anledning möter svårigheter under den första dagen kan du alltid gå med i nästa dag.

 

Fortsätt läsa för att lära dig mer om Arcada User Account.

För att använda Arcadas IT-tjänster och utbildningsverktyg får du ditt eget personliga IT-användarkonto. När du accepterar din studieplats på Arcada skapas automatiskt ett användarkonto till dig i vårt system. Allt du behöver göra är att aktivera det och ställa in ett nytt lösenord. Vi rekommenderar att du aktiverar och hanterar ditt användarkonto på AAS, Arcada Account Services, där du kan logga in med ditt användarkonto. Om du ännu inte har aktiverat användarkontot eller om du har tappat lösenordet kan du logga in på AAS med hjälp av en Nätbanks-autentiseringstjänst för någon finsk bank, ett finskt elektroniskt ID, ett mobilcertifikat eller med ett aktivt användarkonto på vissa andra finska universitet genom Haka-inloggning

I början av varje termin kommer IT-support att ha en servicepunkt där du kan skaffa ditt användarkonto genom att presentera ett giltigt ID (körkort eller pass).

Om du inte kan använda något av alternativen ovan, vänligen kontakta it-support@arcada.fi.

Tjänster

Vill du byta lösenordet? - Gå till AAS, logga in och välj Byt lösenord

Har du tappat bort ditt lösenord? - Gå till AAS och välj Glömt lösenordet?

Har du inte ännu fått ett Arcada konto och lösenord? - Gå till AAS och välj Lös ut IT-konto

IT-kontot

Som student eller anställd vid Arcada har du ett personligt användarkonto bestående av ett användarnamn (login) och ett lösenord.

Du är personligen ansvarig för användarkontot och lösenordet. När du använder Arcadas IT-tjänster förbinder du dig till Arcadas IT-regler. Om du bryter mot IT-reglerna har IT-enheten rätt att låsa användarkontot med omedelbar verkan och för en tidsperiod på upp till två månader.

Användarkontot är giltigt under hela studietiden och kommer att inaktiveras 4 veckor efter att studierätten eller anställningsförhållandet upphört.

Det användarnamn och lösenord du använder på Arcada skall du inte använda på andra tjänster utanför högskolan.

Observera att du aldrig skall avslöja ditt lösenord för någon annan, inte ens åt IT-personal eller IT-administratörer.