Arcadas moderna campus i Arabiastranden i Helsingfors invigdes hösten 2004 och har sedan dess varit hem för samtliga av Arcadas svenska och engelska bachelor och masterutbildningar.

Adress: Jan-Magnus Janssons plats 1, 00560 Helsingfors
Öppet: Vardagar kl. 7.00–21.30 (med flexnyckel kommer man in till kl. 21.00)
Veckoslut kl. 9.00–18.00 (med flexnyckel kommer man in till kl. 17.30)

Arcadas moderna campus i Arabiastranden i Helsingfors invigdes hösten 2004 och har sedan dess varit hem för samtliga av Arcadas svenska och engelska bachelor och masterutbildningar. Med sina 16 000 m2, tre ljusa torg och en rad special- och inlärningsmiljöer har huset utformats enligt tanken att skapa ändamålsenliga och inspirerande arbetsmiljöer för såväl studenter som personal. Arcadahuset befinner sig bara 15 minuter från Helsingfors centrum nära goda trafikförbindelser. Huset ägs av Fastighets Ab Arcada Nova, som även äger studentbostäderna Extern länk och Cor-huset Extern länk på Arcadas campus. Våren 2019 invigdes också en ny idrottshall, Arcadahallen, på campusområdet.

Som Arcadastudent tilldelas du en egen elektronisk nyckel som du är personligen ansvarig för. In- och utgång sker under veckosluten med flexnyckeln enbart via dörren bredvid rulldörrarna vid huvudingången. Läs mer om flexnycklar.

Har du frågor som berör Arcadahusets tillgänglighet, vänligen kontakta E-post: campus@arcada.fi.

Tillgång till klassrum

För att göra det smidigt för våra studenter är de flesta av Arcadas klassrum öppna även utanför föreläsningstid. Infotavlorna utanför varje block hjälper dig få koll på bokningarna och om ett rum är ledigt är du välkommen att använda det. Du behöver inte boka utrymmet. Om en dörr till ett klassrum är låst eller du noterar en säkerhetsrisk - kontakta infon på andra våningen. Blockdörrarna öppnas med din flexnyckel. Notera att våra specialutrymmen såsom våra simulationsutrymmen, E-businesslabbet och D4110 inte går att använda utanför föreläsningstid.