Registrera din planerade utlandspraktik i vår mobilitetsdatabas MoveON! Om du inte har ett praktikavtal ännu och inte vet hur du ska gå tillväga kan du läsa första punkten på sidan Kom ihåg inför praktik utomlands.

Det är extra viktigt att du registrerar din utlandspraktik så snabbt som möjligt om du lyfter studiestöd under utlandsvistelsen, men uppgifterna behövs även för att vi ska kunna rapportera korrekta uppgifter till myndigheterna. Du ska helst bifoga ditt praktikavtal när du registrerar din utlandsperiod. OBS! Om du inte har ett avtal att bifoga ska du fylla i alla andra punkter och när du är klar, kontakta international@arcada.fi och berätta att du har en registrering som är klar förutom att den saknar obligatorisk bilaga. Då kan vi slutföra registreringen.

Gör så här när du registrerar din utlandspraktik:

  1. Skapa ett konto i MoveON. Ditt användarnamn skall vara din Arcada-e-postadress. Lösenordet skall vara minst 8 tecken med minst en siffra och ett specialtecken.
  2. Fyll i formuläret. Läs instruktionerna som finns i MoveON. Du kan fylla i formuläret i egen takt, dvs spara och fortsätta fylla i det vid ett senare tillfälle. Ange praktikens start- och slutdatum där det frågas efter dessa datum (inte resans start- och slutdatum).
  3. Ladda upp bilagan i PDF-format. Om du saknar bilaga, kontakta international@arcada.fi och berätta att du har en registrering som är klar förutom att den saknar obligatorisk bilaga. Då kan vi slutföra registreringen.
  4. Skicka in din registrering. Klicka submit när du är klar.

Om du har frågor om registreringen i MoveON eller behöver göra ändringar i uppgifterna efter det att du skickat in blanketten, vänligen kontakta international@arcada.fi