Studier utomlands

På Arcada har du fina möjligheter att studera utomlands som en del av dina studier.

  • Att studera utomlands är berikande både på ett akademiskt och på ett personligt plan. Erfarenheterna öppnar nya dörrar och möjligheter.
  • Utbytesstudierna ingår i din examen och ska inte förlänga studietiden.
  • Minimitiden för såkallat långt utbyte är 2 månader men vi rekommenderar att du åker på utbyte för en termin eller ett helt läsår.

Ansökningstider:

För utbyte under våren 2023: 6.9-29.9.2022

Ansökningsinfo!

Vi ordnar infotillfällen i början av ansökningsperioden för alla som tänker ansöka om studier utomlands. Bekanta dig gärna med informationen på de här sidorna på förhand för du behöver tid att förbereda din ansökan. Starta på sidan Hur ansöker jag.

Infotillfällen i september 2022 för utbyte under våren 2023:

  • 6.9 2022 kl 10:15-11:15 i D4106 eller
  • 8.9.2022 kl 14:30-15:30 i D4110

Båda tillfällena hålls på campus!

Beslutet att åka utomlands och studera visade sig vara ett mycket spännande och bland de roligaste äventyr jag någonsin varit med om. Att åka som utbytesstuderande är en sak som man bör ta vara på när man får den chansen. Man ska inte tveka om att åka utomlands utan köra på bara. Beslutet kan vara en aning svårt att göra i början, men ju närmare datumet för avfärd det är desto bättre känns det.
- Fredrik, Wien

Maailmalle.net/sv Extern länk finns det nyttig information om olika möjligheter att skaffa sig internationella erfarenheter samt vad man bör tänka på inför ett utbyte.