Studier utomlands

På Arcada har du fina möjligheter att studera utomlands som en del av dina studier, eftersom Arcada har ett nittiotal partnerhögskolor runt om i världen. Att studera utomlands är berikande både på ett akademiskt och på ett personligt plan. Erfarenheterna öppnar nya dörrar och möjligheter.

Datum för ansökan

Sista ansökningsdag för utbyte under 2017/2018:

  • 25.9.2017 för utbyte under våren 2018
  • 9.2.2018 för utbyte under hösten 2018 eller för hela året 2018/19

OBS! Ansökningar till Kanada tas emot endast under våren för utbyten både under höst och vår!


Mera information om ansökningsprocessen se ansökan.

Utbytesinfo!

Vi ordnar obligatoriska utbytesinfon för alla som tänker ansöka om studier utomlands. Informationstillfällena ordnas i september och januari

I januari ordnar vi tre info tillfällen enligt följande:

tisdag 9.1.18 kl. 15-16.30 i D4107, torsdag 11.1.18 kl. 15-16.30 i D4107, och tisdag 16.1 kl. 15-16:30 i D4107 Tillfällena är identiska så välj det som passar dig bättre.

För alla som sedan blir antagna till utbyte ordnas ytterligare två informationstillfällen (Pre-departure trainings) senare under hösten med mera praktisk information om utbytesprocessen samt kulturell träning.

Partnerhögskolor

Söker du en partnerskola eller funderar du på vart du kan åka? Vi har samlat våra partnerhögskolor i en databas:

Sök partnerhögskola

I samma portal hittar du även reserapporter av studenter som skrivit om sina utbyten. Om du vill söka till en skola som inte är en partnerskola är du en sk. Freemover. Vi har mera info om Freemovers här.

Så här fungerar ansökningsprocessen

Läs noggrannare instruktioner i artikel för ansökan.

Varför studera utomlands?

"Beslutet att åka utomlands och studera visade sig vara ett mycket spännande och bland de roligaste äventyr jag någonsin varit med om. Att åka som utbytesstuderande är en sak som man bör ta vara på när man får den chansen. Man ska inte tveka om att åka utomlands utan köra på bara. Beslutet kan vara en aning svårt att göra i början, men ju närmare datumet för avfärd det är desto bättre känns det." - Fredrik, Wien

Studenter vid Arcada har möjlighet att åka utomlands och studera från tre månader till ett år inom ramen för EU-programmet Erasmus, Nordplus eller andra bilaterala avtal. Information om vart man kan åka finns under rubriken "Vart kan jag åka?". Kom ihåg att delta i våra informationstillfällen gällande studier utomlands!

Inför ett utbyte bör du tänka på följande frågor:

  • Varför vill jag åka på utbyte? Hur motiverad är jag?
  • I vilket skede av mina studier är det lämpligast att åka?
  • Hur ser min studieframgång ut?
  • Lämpar sig min nuvarande livssituation för ett utbyte?
  • Har jag de språkkunskaper som krävs?
  • Är min hälsa i skick?
  • Hur flexibel och självständig är jag?
  • Hur ser min ekonomiska situation ut?

Maailmalle.net/sv finns det nyttig information om olika möjligheter att skaffa sig internationella erfarenheter samt vad man bör tänka på inför ett utbyte.

Senast uppdaterad

11.1.2018

Uppdateringsansvarig

Studieservice