I början av studierna ska nya studenter på Arcada fylla i en elektronisk hälsogranskningsblankett. Hälsovårdarna går igenom blanketterna och skickar åt alla studenter ett personligt svar. Vid behov rekommenderar hälsovårdaren att boka tid för ett hälsobesök eller t.ex. vaccination. I elektroniska hälsogranskningen frågas vaccinationsupggifter, så ta reda på dom på förhand. Ifall du är hemma från Helsingfors, är det inte nödvändigt att fylla i vaccinationsuppgifterna.

Instruktioner för studerande

  1. Logga in i e-tjänsterna vid sidan asiointi.hel.fi med dina nätbankskoder. Om du loggar in för första gången begär programmet dina personuppgifter. Elektroniska hälsogranskningen hittar du på följande ställe: Hälsovård -> Hälsovårdens Blanketter. Fyll i blanketterna ” Studerandehälsovårdens förhandsuppgifter” och ”Samtyckesblankett för elektronisk ärendehantering”
  2. Efter att en hälsovårdare har behandlat dina uppgifter får du ett textmeddelande om att du kan logga in i e-tjänsten för att läsa din personliga feedback. Meddelandet skickas från numret 16178.
  3. När du fyllt i den elektroniska hälsogranskningen och fått svar till den, har du tillgång till studenthälsans e-tjänster, dvs. du kan boka tid på nätet eller skicka skyddade meddelanden åt hälsovårdarna. Tidsbokningen hittar du under Tidsbeställning i e-tjänsterna. För ett hälsobesök och preventivmedelsbesök ska du boka en tid på 60 minuter, för en vaccination en tid på 20 minuter och för övriga ärenden en tid på 30 minuter.