Instruktioner

Studenter som inte gör läsårsanmälan förlorar sin studierätt och sitt IT-konto. Läs mer.

Studenter som antagits före den 1.8.2015 och som fortfarande saknar en finländsk personbeteckning i ASTA kan inte göra sin läsårsanmälan via OILI utan ombeds kontakta studieservice i C3 för att lämna in en läsårsanmälan på papper.

1. Gå till https://www.arcada.fi/sv/anmalan Extern länk Du blir skickad till Haka-login sidan.

Gå till https://www.arcada.fi/sv/anmalan Du blir skickad till Haka-login sidan.

2. Välj Arcada och tryck på “Select”.

 

3. Logga in med ditt Arcada användarnamn och lösenord.

Logga in med ditt Arcada användarnamn och lösenord.

4. Systemet frågar om du godkänner att Arcada skickar din information vidare så du kan logga in på OILI. Notera att OILI behöver tillgång till din personbeteckning för att uppgifter om din studierätt skall kunna hämtas från den nationella tjänsten VIRTA. Välj godkänn för att fortsätta. Du blir skickad till OILI.

Systemet frågar om du godkänner att Arcada skickar din information vidare så du kan logga in på OILI.

5. Kolla att din information är korrekt. Välj gör terminsanmälan.

Kolla att din information är korrekt. Välj gör terminsanmälan.

6. Fälten för din adress är tills vidare tomma. Längst nere på sidan välj närvarande eller frånvarande för terminerna och tryck på “Skicka anmälan”.

Fälten för din adress är tills vidare tomma. Längst nere på sidan välj närvarande eller frånvarande för terminerna och tryck på “Skicka anmälan”.

7. OILI meddelar att anmälan är mottagen. Du kan logga ut från OILI eller gå tillbaka till startsidan. Kom ihåg att stänga webbläsaren när du är klar!

OILI meddelar att anmälan är mottagen. Du kan logga ut från OILI eller gå tillbaka till startsidan. Kom ihåg att stänga webbläsaren när du är klar!

8. Efter en liten stund skickar ASTA en bekräftan till din Arcada epost att anmälan har mottagits. Efter det syns din anmälan i ASTA också.

Kontakta E-post: studiebyran@arcada.fi ifall din anmälan inte syns i ASTA efter en dag.