Här har vi samlat information om det stöd och den service vi erbjuder på Arcada. Det kan handla om allt från att planera och komma igång med studierna till skrivkramp då du arbetar på ditt examensarbete.  Det finns dessutom mycket hjälp att få också utanför Arcada. Därför har vi samlat nyttig information om allt från boende, hälsovård till allmänna studieförmåner. Har du utmaningar i studievardagen är det viktigt att veta att du inte är ensam. Om inte vi på Arcada har svaret så kan vi oftast ge råd och hänvisa dig vidare till rätt ställe!

I frågor gällande dina studier kan du alltid kontakta amanuensen för din institution. Din amanuens kan också guida dig till rätt tjänst om du inte vet vart du ska vända dig.

IT-support

IT-support hjälper dig med alla dina IT-relaterade frågor.

Texthantering, språk och skrivande

Kom och få stöd för ditt skrivande (examensarbete, uppsatser och andra skriftliga uppgifter) under själva skrivprocessen! Sök upp oss medan du jobbar med texten, vi har inte möjlighet till språkgranskning i efterhand.

Specialpedagogiskt stöd

Har du dyslexi, adhd/add, depression eller annat som försvårar ditt lärande eller dina studier?

Studiecirklar och workshops

Arcada ordnar regelbundet olika studiecirklar och workshops som stöd för att komma igång med invidiuella arbeten. De mest etablerade är s.k. Uppesittareftermiddagar. Under dem kan du får hjälp med:

Studieliv och välmående

En stor del av studielivet tar också plats utanför klassrummet. Vi på Arcada vill göra det möjligt för dig att få ut det mesta av din studietid. Läs mer om bl.a.

Behöver du tala med någon?

I Arcada finns det många personer som du kan vända dig till om du vill prata konfidentiellt med någon.