Praktik är en central del av alla utbildningar på bachelor-nivå på Arcada. Det är praktikavsnitten som gör utbildningarna unika och ger erfarenhet och praktiskt kunnande. Den kopplar teorin med det verkliga livet och ger helt nya verktyg för arbetslivet. Varje utbildning har olika praktikperioder och därför hittar du den mest relevanta informationen för just dig genom att läsa prakikavsnittet för din utbildning.

Praktik utomlands?

Inom många utbildningar finns det möjlighet att göra praktik utomlands. Om du funderar på att åka på utlandspraktik så lönar det sig att kolla de stidpendier och stöd som finns att få.

Praktik inom hälsa och välfärd eller vård

Du som studerar inom hälsa och välfärd eller vård ska läsa det gemensamma avsnittet om praktik inom dessa branscher. Studerande inom social-, hälso-, och idrottsområdet söker sin praktikplats via Jobiili.fi Extern länk.

Hur hittar jag en praktikplats?

De flesta examensansvariga och lärartutorer har goda tips på praktikplatser. De ger gärna stöd och råd och handleder dig i frågor som gäller din karriär.

Du hittar information lediga praktikplatser och lediga jobb på:

  • Arcada Job Portal Extern länk där du kan skapa en profil och se innehåll på svenska, finska och engelska. I Arcada Job Portal kan du ladda upp ditt CV, hitta jobb, få tillgång till stöd för jobbsökning, delta i online evenemang och följa olika företag m.m.
  • Jobiili.fi Extern länk
    • Jobiili är yrkeshögskolornas gemensamma rekryteringsportal inom social och hälsovård.

Institutionen för ekonomi och affärsanalys

Institutionen för energi- och materialteknologi

Institutionen för hälsa och välfärd

Institutionen för kultur och media

Institutionen för vård

My Future Work

My Future Work är Arcadas årliga nätverks- och rekryteringsevenemang för studenter, arbetslivskontakter och personalen på Arcada. I januari fylls Stora torget av företag och organisationer som söker framtidens talanger, på jakt efter praktikplatser, slutarbetesprojekt, sommarjobb eller sitt första jobb efter examen. Kom med! Läs mer!