December-februari är högsäsong för företag att rekrytera sommarjobbare och det syns även i antalet företag och lediga jobb i Arcada Job Portal. Arcada Job Portal är en online karriärtjänst för våra studenter. I Arcada Job Portal kan du bland annat skapa en profil och ladda upp ditt CV, se arbetsplatsannonser, delta i evenemang, bekanta dig med företag och få jobbsökningstips.

Arcada Job Portal skiljer sig från övriga plattformer med arbetsplatsannonser (som t.ex. mol.fi, monster.fi etc.) genom att arbetsgivarna uttryckligen valt att skapa företagsprofiler och publicera arbetsplatsannonser för att nå just Arcadas studenter. De känner således redan till Arcada och vill rekrytera våra studenter. Många av dem uppskattar därtill speciellt kunskaper i svenska, vilket förstås ger våra studenter ett försprång i rekryteringen.

Börja med att skapa och fylla i din egen profil i Arcada Job Portal Extern länk och gör de inställningar du vill ha i portalen. En hel del företagsprofiler, arbetsplatsannonser och material finns tillgängligt på svenska, engelska och finska, så se till att du gör inställningarna så att du kan se innehåll även på dessa språk! Språkvalen gör du på första sidan i inställningarna via ”Ändra mina kriterier”. Glöm inte att även prenumerera på notiser för jobb och evenemang som matchar dina kriterier!

Ifall du har några frågor eller behöver hjälp med att skapa en profil kan du kontakta Arcadas studiesocionom Erika Nyström via vagledning@arcada.fi.

Du kan även besöka Karriärcenter Arabia Extern länk i Arcadahuset ifall du vill tala med en karriärvägledare!