Vart kan du vända dig om du behöver hjälp eller stöd under sommaren? Här är några alternativ för dig.

Under sommaren är Arcadas möjligheter att ta emot studenter för stödsamtal och handledning begränsade men vi vill påminna om de möjligheter som är tillgängliga vid behov:

 • Studenthälsan (SHVS) har öppet hela sommaren och deras tjänster är tillgängliga för alla linjestuderanden på Arcada. De som har utexaminerats under våren och sommaren har möjlighet att använda deras tjänster fram till 31.7. Nya studenter som inleder sina studier hösten 2021, kan börja använda deras tjänster fr.o.m 1.8. om man har betalat den obligatoriska avgiften till FPA för studenthälsan. Här kan du beställa tid och läsa mera om deras tjänster.
   
 • Krisjouren för unga erbjuder stödsamtal för unga upp till 29 år avgiftsfritt. Här kan du som anhörig eller vän också meddela din oro och önskan om att någon tar kontakt med den unge. Här kan du läsa mera och boka tid.
   
 • Mieli rf eller det digitala kriscentret Valo erbjuder riksomfattande samtalsstöd på svenska inom tre vardagar med en professionell krismedarbetare Du har möjlighet att få 5–6 träffar kostnadsfritt, anonymt och konfidentiellt.

  Den svenskspråkiga kristelefonen 09 25250112 är öppen:
  må, on kl.16-20
  ti, to och fr kl.9-13.

  Här kan du läsa mer om Mieli rf:s stödmöjligheter.

Vi på enheten för vägledning och studentvälmående är på plats igen i början av augusti och då är du hjärtligt välkommen att ta kontakt igen antingen via vagledning@arcada.fi eller anonymt via den nya chatten som finns på start.

Ha en riktigt skön sommar!