Studenthälsovården förändras – nu kan du använda SHVS tjänster

Från och med 1 januari 2021 producerar Studenternas hälsovårdsstiftelse (SHVS) hälsovårdstjänster för alla högskolestudenter. Du som studerar vid Arcada får nu tillgång till ett bredare utbud av hälsovårdstjänster än tidigare, inklusive tjänster för bland annat mental hälsa och tandvård. Genom att betala hälsovårdsavgiften till FPA har du rätt till alla tjänster inom SHVS – på flera orter, på webben och i telefonen.

Kamratsstödsgrupp online för unga vuxna 9.3-27.4.21!

Österbottens kriscenter Valo och Stiftelsen Bensow ordnar en kamratsstödsgrupp online för unga vuxna 18-25 år 9.3-27.4.21. Gruppen riktar sig särskilt till unga vuxna som har en förälder som har/har haft missbruksproblem eller psykisk ohälsa. Det går bra att ansöka även om man inte är anhörig till en förälder med missbruksproblem eller psykisk ohälsa. Gruppträffarna går ut på att samtala, byta erfarenheter och göra övningar som ger möjlighet att bearbeta stressfaktorer och upptäcka nya sätt att stöda sitt självförtroende och ens eget orkande i vardagen.

HelsingforsMission erbjuder stödtjänster för unga vuxna

Har du kämpat länge på egen hand? Känner du att du behöver hjälp med ensamhet eller med olika livsfrågor?

Krisjouren för unga erbjuder avgiftsfritt och konfidentiellt samtalsstöd på distans för unga och unga vuxna i åldern 12–29 år, för unga par samt för ungdomars familjer. Med våra sakkunniga kan ungdomar prata om allt som känns viktigt. Man kan även få hjälp med problem i parförhållandet. Boka en telefontid hos vår sakkunig via webbkalendern.

Stipendier från Svenska studiefonden

Svenska studiefondens stipendier för studerande med svenska som modersmål eller studiespråk kan ansökas inom februari.

Du kan ansöka om Svenska studiefondens stipendium för:

Meet & Greet för studenter inom energi och materialteknologi

Tisdag 26.1.2021 kl. 13.00 arrangerar vi en meet and greet-session med Granlund för studenter inom energi och materialteknologi. Meet & Greet-sessionerna arrangeras som en del av My Future Work 2021. My Future Work är Arcadas årligen återkommande rekryterings- och nätverksevenemang där du som student får träffa arbetsgivare och knyta kontakter – i år via Zoom. Här är en chans att få en ny kontakt och kanske ditt nästa sommarjobb eller praktikplats. Kom med! 

Nu kör workshopparna inom My Future Work igång

Den 18-20 januari arrangeras tre olika workshoppar inom evenemnaget My Future Work 2021. Häng med och få ny kunskap inom nätverkande och Arcadas nya onlineverktyg Job Portal! Alla workshoppar arrangeras på engelska via Zoom och du behöver inte anmäla dig i förväg.  

Workshop: How to get started with Job Portal

Onsdag 20.1.2021 kl. 14 arrangeras vår sista workshop inom My Future Work 2021. Detta evenemang arrangeras på engelska och är öppet för alla studenter. Du behöver inte anmäla dig för att delta – klicka bara på Zoom-länken när workshoppen börjar!

Job Portal är ett nytt onlineverktyg för Arcadas studenter. I Job Portal kan du skapa en profil och ladda upp ditt CV. Syftet med Job Portal är att du kan hitta jobb, få handledning med din ansökan, delta i onlineevenemang och hålla kontakt med potentiella arbetsgivare.

Workshop: Using your international background as your biggest selling point

Tisdag 19.1.2021 kl. 14 arrangeras en av våra workshoppar inom My Future Work 2021. Detta evenemang arrangeras på engelska och är öppet för alla studenter. Du behöver inte anmäla dig för att delta – klicka bara på Zoom-länken när workshoppen börjar!

Det är inte ovanligt att internationella talanger får kämpa mer än lokalbefolkningen för att hitta ett jobb, även om en internationell bakgrund ofta innebär ett mångkulturellt nätverk och kunskaper som arbetsgivare suktar efter. Tricket är att kunna reflektera över sina egna kunskaper och föra fram dem på rätt sätt.

Workshop: Not another LinkedIn webinar! Nätverkande för studenter

Måndag 18.1.2021 kl. 14 är det dags för vår första workshop inom My Future Work 2021. Detta evenemang arrangeras på engelska och är öppet för alla studenter. Du behöver inte anmäla dig för att delta – klicka dig bara in via Zoom-länken när workshoppen börjar!

Sök till tutor för 2021-2022

Tutorer är de som bland annat hjälper de nya studerande att komma igång med sina studier, ordna program under läsåret och hjälper med olika typer av frågor relaterade till studierna och studielivet.

Arcada studerandekår - ASK utbildar tutorerna under våren så de sedan kan fungera som tutor under hela läsåret 2021-2022. Vem som helst kan söka till tutor, vare sig du är första års studerande eller redan studerat på Arcada en tid.