Arcada har idag den 14 december tagit i bruk chattverktyget Unibuddy. Är du intresserad av att bli en online-ambassadör för Arcada och fungera som Unibuddy-chattare, en ”buddie”, under detta läsår?

Vi söker studenter och nyblivna alumner från följande program: alla svenskspråkiga utbildningar, Nursing och samtliga engelskspråkiga masterprogram. Hör av dig om du är intresserad så berättar vi mer om vad det innebär att bli en ”buddie”! Du hittar mer information om verktyget nedan.

Om Unibuddy

Unibuddy är en plattform som främst används för kommunikation mellan studentprospekt (potentiella nya studenter) och en högskolas studentambassadörer och personal. Tack vare verktyget kan vi bättre ta tillvara de leads som kontaktar högskolan och stöda ambassadörerna i deras arbete. Unibuddy öppnar möjligheter för en ny form av ambassadörskap både för studenter och alumner samtidigt som det skapar bättre möjligheter för samarbete med andra stadiet.

Syftet med chattverktyget är att sänka tröskeln för studentprospekt att komma i kontakt med högskolan, framför allt genom våra studentambassadörer. Studentprospekt kan fritt välja vilken studentambassadör de vill chatta med och ställa frågor om studielivet och studier på Arcada. Ur ambassadörernas profiler framgår bland annat vilken utbildning de studerar på, vilka språk de talar och vilket land de kommer ifrån. Även antagningen har en engelskspråkig Unibuddy-profil. Unibuddy kan laddas ner som en mobilapplikation, vilket gör chattandet ännu smidigare.

Verktyget är inte en livechatt, utan är mer jämförbar med till exempel WhatsApp. Det innehåller även en evenemangsfunktion, genom vilken vi kan ordna till exempel webbinarier och Q&A-sessioner. Unibuddy hittas på Arcadas engelskspråkiga webbsidor under Study at Arcada Extern länk och på de utbildningssidor som har Unibuddy-studentambassadörer, till att börja med International Business Extern länk och Mechanical and Sustainable Engineering Extern länk. Tanken är att verktyget tas i bruk för våra svenskspråkiga utbildningar inför gemensam ansökan i mars 2022.

Unibuddy används av flera högskolor i Finland och samtliga vi varit i kontakt med har haft genomgående positiva erfarenheter av verktyget. Vi ser fram emot att under det kommande året testa verktyget och förhoppningsvis ytterligare förstärka relationsbygget mellan Arcada och potentiella studenter runtom i Finland och från hela världen.