Med anledning av att Helsingfors fortfarande befinner sig i fasen för samhällsspridning fortsätter Arcadas anvisningar för att förhindra smittspridning gälla fram till 31.1. Målet med restriktionerna är att undvika smittspridning och en totalstängning av campus. 

Restriktionerna som gäller i januari är: 

  • Campus fortsätter vara stängt för alla utomstående. Enbart Arcadas egna studenter och personal har tillträde till huvudbyggnaden och övriga undervisningsutrymmen. Snurrdörrarna vid huvudingången hålls stängda. Du kommer in med egen nyckel vardagar 7-20:45, helger 9-17:30. 

  • All undervisning sker på distans. Undantag utgör tenter och övningar som är kritiskt nödvändiga för att undvika att studenternas studier fördröjs. Också för dessa undantag begränsas alla grupper till 10 personer (9 studenter + en lärare/övervakare). Säkerhetsavstånd (2 m) ska iakttas och munskydd ska användas om inte särskilda skäl hindrar det. Du som har inbokad närundervisning kommer få detaljerade instruktioner av kursansvariga. 

  • Undvik att besöka campus i onödan – men kom ihåg att fortsätta håll kontakt på distans med varandra, med dina nära och kära och med lärare eller annan personal. Här finns kontaktuppgifter till Arcadas stödfunktioner om du behöver någon att prata med. 

  • Lunchrestaurangen är just nu stängd. Beslut om lunchrestaurangens öppning fattas senare denna månad. 

Du hittar tidigare anvisningar på samlingssidan för covid-19 på Start.