Kära Arcadastudent,

Snart är det jul - en härlig helg för många men det kan också vara en tung tid för många familjer som kämpar med sin ekonomi eller har det annars svårt. I år kan det vara extra tungt för många på grund av pandemin. På Arcada har vi under de senaste tre åren utmanat var och en av er att delta i ett kollektivt försök att göra den kommande helgen till en bättre upplevelse för människor i nöd.

Du vet nog hur julkalendrar fungerar: varje dag öppnar man en lucka för att avslöja en överraskning. På Arcada har vi en omvänd kalender och hoppas att det varje dag kommer någon av er och donerar en julkapp som vi förmedlar till familjer/människor i nöd. Detta görs genom välgörenhetsorganisationen Apuna ry Avustus-gruppen och Frälsningsarmén. Det finns många olika människor som behöver hjälp på grund av svåra livssituationer som arbetslöshet, sjukdom etc. Mottagare av hjälp kan vara exempelvis familjer, individer, äldre, invandrare och andra.

Viktigt är att de föremål du ger är nya och oanvända. Dina donationer kan paketeras om du vill, men då måste du lägga till en anteckning som förklarar vem gåvan är lämplig för (t.ex. flicka 4–6 år, vuxen kvinna/man etc.). Föremål som är bra att donera är t.ex.:

  • matvaror som kan förvaras länge i rumstemperatur (te, kaffe, kex, godis etc.)
  •  personliga hygienartiklar (schampo, tvål, tandkräm etc.)
  • kläder
  • böcker, tidskrifter, spel, ljus
  • leksaker för barn
  • mat/godis/leksaker för djur.

Donationer kan lämnas vid informationsdisken på andra våningen från måndagen den 30 november till tisdagen den 15 december. Om du inte har möjlighet att komma till campus men vill ändå hjälpa till kan du kontakta Pamela Gray (pamela.gray@arcada.fi).

Vi hoppas att ni alla har möjlighet att delta i vårt välgörenhetsevenemang, individuellt eller som grupp. Sprid budskapet och kom ihåg att även de minsta donationerna kan göra stor skillnad för någons jul.