Om nya Start känns som en djungel – läs det här! Vi har samlat in feedback och har här satt ihop några tips och tricks för hur du kommer igång med nya Start.

Allt det gamla finns kvar, men organiserat enligt studiernas gång. Det som relaterar direkt till dina studier finns under Mina studier. Allt annat nyttigt som stöder studierna men inte direkt handlar om dem hittar du under de andra rubrikerna.

Var hittar jag ASTA, Arbs och Its-learning?

Vi vill inte att du ska missa någon av de nyttig verktyg som behövs under studierna och därför har vi valt att samla allt under en och samma rubrik. Du kommer åt dem genom ett klick på Webb- och mobiltjänster. Där hittar du också Arcada-appen Tuudo som gör din studievardag ännu enklare eftersom du kan följa med ditt schema, dina studier och få de senaste nyheterna rakt till den.

Sökfunktionen din bästa vän

Nu har vi en sökfunktion som är byggd helt för Start. Du kan välja att söka bara i menyn eller i allt innehåll. Menysökningen hittar du överst i menyn, medan innehållssökningen finns bakom förstoringsglaset. Får du många resultat kan du dessutom välja att filtrera resultaten via verktyg-funktionen som dyker upp till höger om sökresultaten. 

Varför den stora fonten?

Start är helt planerad enligt ”mobile first” och för att vara så tillgänglig som möjligt. De flesta besöker Start via mobilen och då måste allt funka lika bra där som på en stor skärm. Färgen, fonten och funktionerna har valts för att också personer som behöver t.ex. maskinuppläsning ska kunna tolka sidan. Att vi tänker på de här sakerna gör sidan bättre också för alla andra användare och dessutom uppfyller den EU:s krav på digitala tjänster.

Ännu något som känns oklart? Hör gärna av dig till communications@arcada.fi.