Ingen studiepsykolog under våren – stöd finns ändå!

Helsingfors Universitet har sagt upp avtalet för studiepsykologtjänsten vid Arcada. Studenter har dock fortsättningsvis tillgång till individuell handledning kring motivation, tidsanvändning, stresshantering, livs- och karriärhantering samt specialpedagogiskt stöd av studievägledare och specialpedagog Mia Ekström. Boka tid via mia.ekstrom@arcada.fi.

Arcada och Folkhälsan inleder nytt samarbete

Arcada och Folkhälsan ingår ett samarbetsavtal från och med februari 2020. Arcadas nya samarbete med Folkhälsan innebär att det tidigare samarbetet konkretiseras och blir mer omfattande.

Nytt är ett gemensamt fokus på forsknings- och utvecklingssamarbete med Arcadas institutioner. I samarbetsavtalet som är i kraft tills vidare ingår också bland annat idrott och utbildning, och samarbetet kring praktikanter och examensarbeten inom det hälsofrämjande området utvecklas. Under det kommande året ska de specifika samarbetsformerna utformas.

Arcadas nya shop lanserad

Äntligen kan vi erbjuda ett mångsidigare och större produktsortiment i vår Arcada shop

Shopens produktutbud lever hela tiden, så fler produkter är på kommande. Bredvid infon på C2 finns ett litet smakprov på vissa produkter, så kolla gärna dem.

Allt levereras till den adress du bestämmer, så nu kan du behändigt beställa allt online.

Skicka gärna produktförslag och feedback till oss campus@arcada.fi, i övriga fall kontakta Innoflame direkt. 

Processer för behandling av säkerhetsanmälningar förnyas

På Arcada jobbar vi kontinuerligt för att garantera en säker studie- och arbetsmiljö. Genom att försäkra dig om att du vet hur du ska agera i olika situationer stöder du detta arbete. Det är också viktigt att du med låg tröskel rapporterar olika incidenter eller så kallade nära ögat-situationer om du upptäcker sådana i din omgivning. Det gör du via rapporteringsverktyget Incy (du kan logga in med ditt vanliga Arcada-id).

Nya Start 101 – för dig som älskade den gamla

Om nya Start känns som en djungel – läs det här! Vi har samlat in feedback och har här satt ihop några tips och tricks för hur du kommer igång med nya Start.

Allt det gamla finns kvar, men organiserat enligt studiernas gång. Det som relaterar direkt till dina studier finns under Mina studier. Allt annat nyttigt som stöder studierna men inte direkt handlar om dem hittar du under de andra rubrikerna.

Studiepsykologen har mottagning i Kronohagen under september

Studiepsykolog Fanny Hedenborg har tillfälligt sin mottagning i Kronohagen under september. Orsaken är underhållsarbete i det vanliga mottagningsrummet i C3 på Arcada.

Den temporära mottagningen finns på Athena, Helsingfors Universitet, Brobergsterrassen 3 A, Helsingfors. Mottagningsrummet finns på tredje våningen och man kan vänta utanför rum 342-344. 

Studiepsykologen borde vara tillbaka på Arcada den 30.9. Vi uppdaterar om eventuella förändringar.

Handelsgillets stipendier för studerande

Stiftelsen Handelsgillets i Helsingfors Brödrafond lediganslår stipendier till studerande. Ansökningstiden pågår 1-30.9.2019. Det maximala beloppet som utdelas per sökande är 950 euro.

Ansökan görs genom att fylla i den bifogade ansökningsblanketten och sända den per e-post till info@handelsgillet.fi. Välmotiverade ansökningar prioriteras.

Handelsgillets stipendier kan sökas av studerande från alla Arcadas studieinriktningar.