Anvisningarna för att förhindra smittspridning gäller till 31.1

Med anledning av att Helsingfors fortfarande befinner sig i fasen för samhällsspridning fortsätter Arcadas anvisningar för att förhindra smittspridning gälla fram till 31.1. Målet med restriktionerna är att undvika smittspridning och en totalstängning av campus. 

Studenthälsovården förändras – nu kan du använda SHVS tjänster

Från och med 1 januari 2021 producerar Studenternas hälsovårdsstiftelse (SHVS) hälsovårdstjänster för alla högskolestudenter. Du som studerar vid Arcada får nu tillgång till ett bredare utbud av hälsovårdstjänster än tidigare, inklusive tjänster för bland annat mental hälsa och tandvård. Genom att betala hälsovårdsavgiften till FPA har du rätt till alla tjänster inom SHVS – på flera orter, på webben och i telefonen.

Lunchrestaurangen stängd till 31.1

Lunchrestaurangen vid Arcada håller stängt till 31.1. I slutet av januari görs en ny lägesbedömning.

Studentlunch kan i januari fås vid t.ex. Diak och vid några av Unicafés verksamhetsställen, bland annat i Gumtäkt (även take away).

Infons och Arcadas öppettider januari 2021

Infon och växeln är öppen vardagar 9.00-15.00.

Snurrdörrarna vid huvudingången hålls stängda för utomstående, du kommer in i byggnaden med egen flexnyckel (bredvid snurrdörrarna) vardagar 7.00-20.45, veckoslut 9.00-17.30

Securitas är på plats vardagar kl. 15.00-21.00.

INHIBERAD Delta i Serviceverkstad online 12.1 - få hjälp och stöd i studierna!

Serviceverkstaden 12.1 är inhiberad. Mer info om fortsättningen under vårterminen kommer inom kort.

 

 

Skriver du examensarbete eller kämpar du med annan skriftlig uppgift? Har du svårt att hitta motivationen eller har du kört fast i studierna? Går för mycket av din tid till att stressa med rättstavning, lösa tekniska problem eller få källhänvisningarna rätt?

Digital tillgänglighet - vad du som student behöver veta!

Tillgänglighet främjar likvärdighet. Med tillgänglighet avser man att digitala tjänster ska utformas så att de beaktar människors olikheter och mångfald. Också du som student omfattas av direktivet. Här har vi samlat det viktigaste du behöver veta för att komma igång. EU:s tillgänglighetsdirektiv och den nya nationella lagen om digital tillgänglighet trädde i kraft i september 2020. 

Take away-lunch fram till 16.12

Lunchrestaurangen i Arcada håller öppet till den 16 december. Lunch endast som take away, serveras dagligen kl. 11:30-13:00. Bifogat veckans meny.