Arcada öppnar campus steg för steg 

Enligt regeringens beslut ska högskolorna öppna sina campus från och med 14.5. På Arcada återupptar vi verksamheten på campus i faser och följer regeringens rekommendationer. Vårterminens undervisning slutförs som distansundervisning och personalen fortsätter att jobba på distans. Läs bestämmelserna för varje fas här nedan. 

De planerade faserna och principerna justeras vid behov ifall nya nationella restriktioner införs eller anvisningar ges. Compass Group, som sköter vår studentrestaurang, öppnar inte förrän i augusti. 

Arcadas stöd och service på distans

Trots att campus håller stängt erbjuds mycket stöd och service på distans för dig som studerar vid Arcada. Ta gärna kontakt med låg tröskel, antingen om du behöver hjälp med något i studierna, om du har praktiska problem eller om du upplever t.ex. oro eller ångest. Här nedan följer en sammanfattning av de tjänster Arcada erbjuder på distans. Vet du inte vart du ska vända dig? Kontakta communications@arcada.fi så guidar vi dig till rätt tjänst.

Sommarhälsning från rektorn

Bästa studenter,

Så här i slutet av ett utmanande läsår vill jag rikta ett varmt tack till er alla för er medmänsklighet, uthållighet och flexibilitet. Jag hoppas ni själva också känner er stolta och glada för att ni har ännu ett studieår och en termin där ni verkligen har överträffat er själva bakom er. Låt mig önska er alla en riktigt glad sommar, och ett stort grattis till alla som tagit sin examen under våren!

Rektor Mona Forsskåhl

 

Se hela rektorns sommarhälsning i videon nedan.

Studentchatten

"Jag heter Erika Nyström, studerar sista året till socionom på Arcada och gör min praktik inom studieservice vägledningsteam till slutet av maj.

Chatta med mig anonymt här på Start, må-fre, kl. 10-14.

Vi kan chatta om personliga saker, om skolan eller om du känner oro gällande pandemin eller om du inte vet vart du ska vända dig.

Ta kontakt med låg tröskel, jag hjälper dig framåt!"

Kilometerkampen 2020 kör igång - kom med!

Våren är här, dags att ta fram cykeln och njut av frisk luft och naturen!

Kom med i Arcadas lag i årets Kilometrikisa, som är en lekfull tävling där vi samlar och registrerar så många kilometer (eller minuter) som möjligt under perioden 1.5-22.9.2020. Kilometrikisa 2019 var alla tiders rekordår, med över 32 000 deltagare!

Arcada studerandekår - ASKs studerandeenkät

Dela med din åsikt om Arcada studerandekår - ASKs verksamhet genom att besvara en kort enkät. Det tar 10-15 min att svara på enkäten. Resultaten hjälper ASK evaluera och utveckla verksamheten.

Klicka här för att svara på enkäten!

Du kan samtidigt delta i utlottningen av ett presentkort till Wolt á 50€ genom att fylla i en separat enkät i slutet av denna enkät. Enkätsvaren kan inte kopplas till dina personuppgifter. Enkätsvaren behandlas anonymt. Enkäten är öppen tills 13.5.2020.

Arcada.fi förnyas - besvara vår enkät senast 20.4!

Arcadas webbplats förnyas och din åsikt är viktig. Gör din röst hörd genom att fylla i det här formuläret om arcada.fi senast den 20 april. Vi hoppas att så många som möjligt kan delta i förnyelsearbetet genom att besvara enkäten som inte tar mer än cirka 5 minuter att fylla i.

Studentprästen är tillgänglig under påsken

Arcadas studentpräst Andreas är tillgänglig också under påskhelgen. Om du känner att du behöver prata med någon, om det under påsken blir ännu mera ensamt än vanligt, kan du ta kontakt. Du behöver inte bli ensam med dina känslor.

Arcadas studentpräst:

Andreas Lundgren
andreas.lundgren@evl.fi, 050 380 0662

På fredag och måndag kollar Andreas mobilen och mejlen aktivt. Under lördag och söndag svarar han kanske inte genast men ringer upp senare.

Campus stängt till 13.5

I enlighet med regeringens beslut fortsätter campus vara stängt och undervisningen fortsätter på distans åtminstone fram till 13.5. Studenter och personal har inte tillträde till byggnaden under tiden campus är stängt. 

Hämta din studentlunch vid UniCafe Kaivopiha eller avhämtningsplatser runt om i Helsingfors

Nu kan du som studerar hämta take away-lunch (studentpris 2,60€) från UniCafe Kaivopiha (Mannerheimvägen 3) enkelt och säkert, utan nära kontakt med personalen. Maten säljs i förpackade kalla portioner och tas med hem. Det finns två lunchalternativ dagligen, varav ett är veganskt, och sallad ingår. Personalen delar ut maten och betalningen sker vid kassan.  Läs mer här.