Studerandehälsovårdens influensavaccinationer under säsongen 2020-2021 endast genom tidsbokning

Du får influensavaccinationen genom tidsbokning på Arcada från måndag till fredag 26.10 – 26.11.2020. Under denna tid erbjuds influensavaccinet främst till studerande inom social- och hälsovårdsbranschen som ska påbörja sin praktik och till personer som är i riskgruppen.

Boka en mottagningstid på 15 minuter via den elektroniska tjänsten på sidan:

 https://www.hel.fi/sote/fi/palvelut/sahkoinen-asiointi/opiskeluterveydenhuolto/ 

Anvisningar för hösten 2020 med anledning av coronapandemin

Arcadas campus öppnades igen 3.8, men en stor del av verksamheten fortsätter på distans. Högskolans säkerhetsteam, under ledning av rektor, gjorde en ny lägesbedömning 14.8. De uppdaterade anvisningarna beaktar de nya nationella rekommendationer regeringen givit.  

Delta i Serviceverkstad online 10.11 - få hjälp och stöd i studierna!

Skriver du examensarbete eller kämpar du med annan skriftlig uppgift? Har du svårt att hitta motivationen eller har du kört fast i studierna? Går för mycket av din tid till att stressa med rättstavning, lösa tekniska problem eller få källhänvisningarna rätt?

Välkommen med på serviceverkstad 10.11 online via Zoom kl. 15-17! I serviceverkstaden (tidigare kallad uppesittareftermiddag) finns personal från Arcadas olika enheter tillgängliga för att hjälpa studenter vidare med sina uppgifter och studier.

Erasmusdagar del 1: Träffa våra Double Degree utbytesstudenter från Frankfurt och Regensburg

Det firas Erasmusdagar runtom i världen 15-17.10. Vi uppmärksammar dagarna med att lyfta fram de möjligheter som Erasmusprogrammet erbjuder för studerande.

Idag får du träffa våra Double Degree utbytesstudenter från Frankfurt University of Applied Sciences och The Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (OTH Regensburg) som studerar på Arcada nu, läsåret 2020-2021.

I morgon har ni möjlighet att bekanta er med två Arcadastudenter som varit på utbyte.

Yrkeshögskolornas gemensamma upprop: Yrkeshögskolornas rektorer och studerandekårer vädjar till de studerande att stoppa spridningen av coronaviruset

Coronavirussituationen försämras snabbt i Finland och det finns också smittkedjor bland yrkeshögskolestuderande. Detta har lett till ökad distansundervisning och till och med att campus stängts på olika orter.

En stor del av smittspridningen härstammar från evenemang där många studerande har samlats på fritiden. Yrkeshögskolornas rektorer och studerandekårer påminner nu studerandena om att bete sig ansvarsfullt.

Nya öppettider för infon och växeln

Arcadas info och växel har nya öppettider fr.o.m. måndag 28.9.2020.

De nya öppettiderna är vardagar mellan 9.00-15.00. Efter 15.00 finns Securitas vakt på plats.

Arcadahuset är öppet med flexnyckel vardagar 7.00-21.00 och veckoslut 9.00-17.30 (inte automatiskt), för mer information om flexnycklar.

Ny rekommendation om munskydd vid högskolor 

Institutet för hälsa och välfärd har 24.9 uppdaterat sin rekommendation om användningen av munskydd. Den uppdaterade rekommendationen omfattar också högskolor under epidemins så kallade upptrappningsfas.