Arcadas campus öppnar igen 3.8

Arcadas campus öppnar med början från 3.8. Dörrarna till campus är öppna för studenter och allmänheten vardagar kl. 8-16. Fortsatta öppethållningstider och mer detaljerade anvisningar för höstens verksamhet ges i mitten av augusti utifrån de nationella rekommendationerna och en analys av smittrisker i ordinarie verksamhet vid högskolan.  

Vi påminner om att fortsättningsvis iaktta god handhygien och säkerhetsavstånd då du vistas på campus. 

Arcadas stöd och service på distans

Trots att campus håller stängt erbjuds mycket stöd och service på distans för dig som studerar vid Arcada. Ta gärna kontakt med låg tröskel, antingen om du behöver hjälp med något i studierna, om du har praktiska problem eller om du upplever t.ex. oro eller ångest. Här nedan följer en sammanfattning av de tjänster Arcada erbjuder på distans. Vet du inte vart du ska vända dig? Kontakta communications@arcada.fi så guidar vi dig till rätt tjänst.

Handelsgillets stipendier för studerande kan sökas i september

Stiftelsen Handelsgillets i Helsingfors Brödrafond lediganslår stipendier till studerande. Ansökningstiden är september månad 2020. Maximibeloppet som kan utdelas per sökande är 950 euro.

Ansök geom att fylla i den bifogade ansökningsblanketten och skicka den per e-post till info@handelsgillet.fi. Man kan söka stipendiet oavsett studieinriktning. Inga krav finns annat än att man är studerande och i behov av understöd. Ansökningar med en kort, motiverande förklaring eller mindre projektplan prioriteras.

Green Office auditering och förnyat certifikat

Idag blev Arcada auditerad på distans och vi klarade auditeringen med bravur. Vi fick förnyat certifikat och kan med stolthet fortsätta vårt arbete för en hållbar utveckling och en bättre värld. Senare får vi en rapport som visar våra starkheter och vad vi ännu kan förbättra.

Läs mera om Green Office

Ha en skön sommar, vi återkommer med nya krafter i augusti!

Sommarhälsning från rektorn

Bästa studenter,

Så här i slutet av ett utmanande läsår vill jag rikta ett varmt tack till er alla för er medmänsklighet, uthållighet och flexibilitet. Jag hoppas ni själva också känner er stolta och glada för att ni har ännu ett studieår och en termin där ni verkligen har överträffat er själva bakom er. Låt mig önska er alla en riktigt glad sommar, och ett stort grattis till alla som tagit sin examen under våren!

Rektor Mona Forsskåhl

 

Se hela rektorns sommarhälsning i videon nedan.

Arcada öppnar campus steg för steg 

Enligt regeringens beslut ska högskolorna öppna sina campus från och med 14.5. På Arcada återupptar vi verksamheten på campus i faser och följer regeringens rekommendationer. Vårterminens undervisning slutförs som distansundervisning och personalen fortsätter att jobba på distans. Läs bestämmelserna för varje fas här nedan. 

De planerade faserna och principerna justeras vid behov ifall nya nationella restriktioner införs eller anvisningar ges. Compass Group, som sköter vår studentrestaurang, öppnar inte förrän i augusti. 

Studentchatten

"Jag heter Erika Nyström, studerar sista året till socionom på Arcada och gör min praktik inom studieservice vägledningsteam till slutet av maj.

Chatta med mig anonymt här på Start, må-fre, kl. 10-14.

Vi kan chatta om personliga saker, om skolan eller om du känner oro gällande pandemin eller om du inte vet vart du ska vända dig.

Ta kontakt med låg tröskel, jag hjälper dig framåt!"

Kilometerkampen 2020 kör igång - kom med!

Våren är här, dags att ta fram cykeln och njut av frisk luft och naturen!

Kom med i Arcadas lag i årets Kilometrikisa, som är en lekfull tävling där vi samlar och registrerar så många kilometer (eller minuter) som möjligt under perioden 1.5-22.9.2020. Kilometrikisa 2019 var alla tiders rekordår, med över 32 000 deltagare!

Arcada studerandekår - ASKs studerandeenkät

Dela med din åsikt om Arcada studerandekår - ASKs verksamhet genom att besvara en kort enkät. Det tar 10-15 min att svara på enkäten. Resultaten hjälper ASK evaluera och utveckla verksamheten.

Klicka här för att svara på enkäten!

Du kan samtidigt delta i utlottningen av ett presentkort till Wolt á 50€ genom att fylla i en separat enkät i slutet av denna enkät. Enkätsvaren kan inte kopplas till dina personuppgifter. Enkätsvaren behandlas anonymt. Enkäten är öppen tills 13.5.2020.

Arcada.fi förnyas - besvara vår enkät senast 20.4!

Arcadas webbplats förnyas och din åsikt är viktig. Gör din röst hörd genom att fylla i det här formuläret om arcada.fi senast den 20 april. Vi hoppas att så många som möjligt kan delta i förnyelsearbetet genom att besvara enkäten som inte tar mer än cirka 5 minuter att fylla i.