Elavbrott vid Arcada 26.6 kl. 08:00-13:00 på grund av servicearbete i elnätet

Ett planerat och nödvändigt servicearbete i elnätet hålls 26.6 kl. 8-13. I praktiken betyder det är att all eltillförsel till Arcadas huvudbyggnad är avstängd och alla IT-tjänster otillgängliga. Även vattentillförseln och belysningen är avbrutna. Huvdbyggnaden kommer att vara stängd under avbrottet.

Webbaserade tjänster som Asta, Insight, www.arcada.fi, intra.arcada.fi och start.arcada.fi kommer att vara otillgängliga under avbrottets gång.

Hur stöder IT dina studier?

Digitalisering är en del av Arcadas strategi, men det finns fortfarande många frågor kring digitalisering. För att få mer information om vad våra lärare och studenter förväntar sig av digitalisering, deltar Arcada i år i den globala ECAR-studien.

Information som vi samlar in genom denna undersökning ger oss en bild av hur Arcadas användare förväntar sig att våra IT-tjänster skall stöda studier och undervisning. Genom materialet kan vi jämföra Arcada på nationell och global nivå, men även över tid eftersom vi deltog i studien 2017.

Avbrott i Arcadas webbtjänster

Under senaste veckoslut låg bl.a. www.arcada.fi, start.arcada.fi och inside.arcada.fi nere under en rätt lång period. Problemet blev tillfälligt löst, men kräver ännu en del åtgärder.

Av den anledningen kommer ovan nämnda webbtjänster jämte Arcadas alla publika webbplatser att ha upprepade, korta avbrott under eftermiddagen idag, måndag 14.5.2018.

Vi beklagar olägenheten.

Tore StåhlIT-chef

Ideakilpailu

KILPAILUKUTSU VIRTUAALISTEN KOHTAAMISTEN KEHITTÄMISEKSI 

 

STARA - sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen tukena -hanke kutsuu mukaan kehittämään työnantajien ja opiskelijoiden välille virtuaalisia ja reaaliaikaisia kohtaamispaikkoja nykyisiä alustoja ja ohjelmia hyödyntäen. Hankkeen aikana pilotoidaan erilaisia konsepteja, joita nyt (1.3.2017) käynnistyvässä kilpailussa haetaan. 

 

KUKA VOI OSALLISTUA KILPAILUUN? 

 

My Future Work 2017

 

Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 10.00-13.00 formar åter Arcadas stora torg en plattform där arbetsgivare möter framtidens proffs – våra studenter. Under dagen ges studenter möjlighet att träffa företag som kan erbjuda praktikplats, projekt för slutarbeten eller kanske ett första jobb efter examen.

Korspollinering av lösenord

Ett flertal tjänster på nätet som Dropbox, LinkedIn, Gmail, hotels.com och många fler har på sistone råkat ut för säkerhetshål eller informationsläckor där man befarar att användarinformation har läckt. Det här inkluderar i vissa fall även lösenord. Om du använder samma lösenord på ett flertal tjänster är det just nu ett mycket lägligt tillfälle att byta ditt Arcada-lösenord.

IT-supporten utvecklas

För att utveckla IT-supporten och förbättra hantering och uppföljning av alla support-case piloterar IT-enheten under januari-februari ärendehanterinssystemet osTicket.

Du som användare kontaktar fortsättningsvis IT-supporten via adressen it-support@arcada.fi. Det nya är att i de svar du får kommer rubriken att innehålla en kod, t.ex. [#123456]. Tack vare att ditt case hanteras i osTicket blir det aldrig "hängande", och vi kan undvika att tappa tråden, även om olika supportpersoner är inkopplade.

Tyck gärna till om IT-supporten!

Möt roboten Zora idag på Arcada

Idag har vi chansen att bekanta oss med roboten Zora på Arcada. Zora är den första roboten som jobbar tillsammans med människor på ex.vårdhem, åldringshem och skolor. Läs mer om Zora på webbplatsen http://zorarobot.fi/.

Zora presenteras av Zora Robotics idag 15.12.2015 fr.o.m. kl. 10 i jumpasalen. Zora är värd ett besök! Tillfället är öppet för alla intresserade - välkomna!

Sprid inte material illegalt!

Arcada har fått information om att digitalt material delas illegalt från Arcadas nät, i praktiken filmer som delas över Bittorrent.

Att sprida upphovsrättsligt skyddat material är förbjudet enligt lag. Om ägaren till upphovsrätten vänder sig till Finlands polismyndighet och begär utredning, kommer Arcadas IT-enhet att bistå polisen och hjälpa identifiera de användare som sysslar med illegal aktivitet.

Om ärendet förs till domstol brukar kraven på skadestånd vara höga!