Nu kör workshopparna inom My Future Work igång

Den 18-20 januari arrangeras tre olika workshoppar inom evenemnaget My Future Work 2021. Häng med och få ny kunskap inom nätverkande och Arcadas nya onlineverktyg Job Portal! Alla workshoppar arrangeras på engelska via Zoom och du behöver inte anmäla dig i förväg.  

Drop-in Studierelaterade frågor - Vård studenter

Vad: Drop-in studierelaterade frågor

Hur: På Teams

När: Startar 21.1.2021, varannan torsdag kl 15:00-15:30 i januari och februari. Från Mars framåt hålls de alltid första torsdagarna i månaden.

Vem: Alla studenter på institutionen för Vård

 

Varför: Hej du som studerar på vården!

Meet & Greet för studenter inom hälsa, vård och det sociala området

Torsdag 21.1.2021 kl. 13.00 kör vi igång med meet and greet-sessionerna för dig som studerar hälsa, vård eller det sociala området. Sammanlagt erbjuder vi dig tre olika tillfällen där du får träffa representanter från våra arbetslivskontakter. Dessa sessioner arrangeras som en del av My Future Work 2021.
My Future Work är Arcadas årligen återkommande rekryterings- och nätverksevenemang där du som student får träffa arbetsgivare och knyta kontakter – i år via Zoom. Här är en chans att få en ny kontakt och kanske ditt nästa sommarjobb eller praktikplats. Kom med! 

Kivako-projektets språkkurser och Unitandem under våren 2021

KiVAKO-projektets pilotkurser våren 2021

Kivako-projektet som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet piloterar kurser i främmande språk på 3–5 sp som nätstudier på DigiCampus-projektets Moodle-plattform.

Anmälningstiden till kurserna är 13 – 20.1.2021. Varje högskola som är med i Kivako har en plats per kurs. Platserna lottas bland dem som har anmält sig.

Vill du studera främmande språk?

Arcada samarbetar med Hanken för att kunna erbjuda ett bredare utbud av språkkurser. Under våren erbjuds kurser i följande främmande språk på Hanken:

Du har väl besvarat enkäten om distansstudier?

Besvara vår enkät och delta i utlottningen av ett 50€ presentkort till Wolt! Enkäten stängs den 28.12.2020 kl. 9.00.

Bästa student,
För att ta vara på studenternas och personalens erfarenheter av distansstudier och -arbete genomförde Arcada en webbaserad enkät i våras. TACK till alla dem som svarade då!

Hösten har inneburit distansstudier och en massa osäkerhet, och av den anledningen kommer vi nu att följa upp vårens enkät. Vi vill få en bättre uppfattning om:

Studerandehälsovårdens influensavaccinationer under säsongen 2020-2021 endast genom tidsbokning

Du får influensavaccinationen genom tidsbokning på Arcada från måndag till fredag 26.10 – 26.11.2020. Under denna tid erbjuds influensavaccinet främst till studerande inom social- och hälsovårdsbranschen som ska påbörja sin praktik och till personer som är i riskgruppen.

Boka en mottagningstid på 15 minuter via den elektroniska tjänsten på sidan:

 https://www.hel.fi/sote/fi/palvelut/sahkoinen-asiointi/opiskeluterveydenhuolto/ 

Stipendier till sjukskötarstudenter från Queen Silvia Nursing Award - sök senast 6 november

Om Queen Silvia Nursing Award Finland

Vad?

Stipendiet instiftades ‪2013 av Drottning Silvia (på hennes 70-års födelsedag) och Swedish Care International, för att bidra till en ökad kännedom om sjukskötarens viktiga roll i samhället (och skapades till följd av att drottningens mor insjuknade i demens). Idag är stipendiet sökbart i Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Litauen och USA.

 

Hur?

Interested in 8 ects?

We are looking for talented visionaries with a desire to change the world, the ability to challenge the status quo, and courage to take responsibility for the execution of a design project.