Vill du läsa språk på Hanken?

Arcada samarbetar tillsammans med Hanken för att kunna erbjuda ett bredare utbud av språkkurser. För tillfället erbjuds följande:

Intresserad av en personlig mentor?

Arcadas mentorprogram

 

Är du intresserad av att utveckla dig själv och tror att du kunde ha nytta av en mentor? Arcada erbjuder nu i samarbete med Luckan ett mentorprogram riktat till studerande som är längre hunna i sina studier. Är du motiverad, öppen och engagerad och vill ha en mer erfaren sparrningspartner – ja då är mentorprogrammet något för dig. Vill du utvecklas och bli ett framtidens proffs? Du får goda råd, stöd för din karriärutveckling och ett bollplank i en mentor. Kom med!

Anmäl ditt filmmanus till tävlingen Northern Script

Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus? Är du mellan 18-25 år? Northern Script är ett tillfälle för dig att lära dig och tävla med andra som dig. Tävlingen är öppen för icke-professionella unga manusförfattare som bor i de nordiska länderna Finland, Sverige eller Norge. Finalisterna kommer att väljas ut och får arbeta med professionella handledare. De tre bästa manuskripten vinner pris.

Läs mer på tävlingens hemsida!

Marknadsför dig gratis på bröllopsmässa i Arabiastranden!

Bokvillan i Arabiastranden ordnar 7.5 bröllopsmässa kl.13-16 för att marknadsföra bröllopstjänster. Har du som student ett eget företag eller tjänster du önskar marknadsföra till sommarens brudpar? Bokvillan bjuder nu in Arcadastudenter för att gratis t.ex. visa upp sina portfolion, dela visitkort eller delta i mässan med ett eget mässbord. Det finns även möjlighet att ordna tex. porträttfotografering som en mässpunkt.

Studentbiljetter till Entertainment Business Arena

Den 4-5 maj samlas för första gången proffs inom nöjesbranschen till Entertainment Business Arena. Tillfället väntas locka över 300 aktiva inom film-, tv-, radio-, spel- och eventbranschen under samma tak för att nätverka, hitta nya samarbetsmöjligheter och genom detta nya intressanta produkter och tjänster.

Så här skriver du mognadsprovet

Mognadsprovet, som du skriver efter att ditt examensarbete är färdigt, ska visa att du behärskar ämnesområdet i ditt examensarbete och att du har tillräckliga kunskaper i ditt skolspråk. Godkänt mognadsprov betyder att du för statliga tjänster har fullständiga kunskaper i ditt skolspråk.

Goda råd för hur du ska förbereda dig inför mognadsprovet får du vid en föreläsning torsdagen den 20 april kl. 12-13, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Kaj Eklund, lektor i svenska och kommunikation (kaj.eklund@arcada.fi)

Tala inför publik

Hur ska man tala inför publik? Lider du av talängslan? Vad är rätt kroppsspråk?

I studier och i arbetslivet måste man då och då tala inför publik. Det är något som de flesta känner sig nervösa inför; talängslan är en av de vanligaste rädslorna människan har, men den går i de flesta fall att hantera.

Du kan få goda råd om hur du ska tala inför publik vid en föreläsning där vi diskuterar de här frågorna.

Onsdagen den 26 april kl. 10.30-12.00, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Ideakilpailu

KILPAILUKUTSU VIRTUAALISTEN KOHTAAMISTEN KEHITTÄMISEKSI 

 

STARA - sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen tukena -hanke kutsuu mukaan kehittämään työnantajien ja opiskelijoiden välille virtuaalisia ja reaaliaikaisia kohtaamispaikkoja nykyisiä alustoja ja ohjelmia hyödyntäen. Hankkeen aikana pilotoidaan erilaisia konsepteja, joita nyt (1.3.2017) käynnistyvässä kilpailussa haetaan. 

 

KUKA VOI OSALLISTUA KILPAILUUN? 

 

Ändring i programmet på My Future Work 2017

I sista stund har det blivit en förändring i programmet. Tyvärr har Timo Ahopelto fått förhinder. I stället har vi glädjen att få höra Kristian Ranta, även han startup entreprenör med passion för hälsa och välfärd. Hoppas att du tar tillfället i akt och diskuterar med de arbetslivsrepresentanter vi har på Arcada imorgon under My Future Work. Läs mer om Kristian Ranta:  

My Entrepreneurial Journey, E143 -  Kristian Ranta, Meru Health