Vill du läsa språk på Hanken?

Arcada samarbetar tillsammans med Hanken för att kunna erbjuda ett bredare utbud av språkkurser. För tillfället erbjuds följande:

Dynamic Health - aktiv testperiod till 31.12.2018

Arcada har en aktiv testperiod på databasen Dynamic Health fram till årets slut.

Dynamic Health is an EBSCO resource for nurses and allied health professionals. Dynamic Health is an innovative evidence-based resource that helps nurses and allied health professionals master critical skills.  Users can find current, actionable information about core nursing competencies, transcultural care, patient training, occupational therapy, physical therapy, speech therapy, nutrition and dietetics, social work and so much more.  

Intresserad av en personlig mentor?

Arcadas mentorprogram

 

Är du intresserad av att utveckla dig själv och tror att du kunde ha nytta av en mentor? Arcada erbjuder nu i samarbete med Luckan ett mentorprogram riktat till studerande som är längre hunna i sina studier. Är du motiverad, öppen och engagerad och vill ha en mer erfaren sparrningspartner – ja då är mentorprogrammet något för dig. Vill du utvecklas och bli ett framtidens proffs? Du får goda råd, stöd för din karriärutveckling och ett bollplank i en mentor. Kom med!

Alla praktikbokningar på Jobiili är återställda

I det nya nationella praktikbokningssystemet Jobiili, som öppnades igår 6.11.2017 för studenter inom sjuk- och hälsovårdsbranschen, uppstod ett överraskande problem under morgonnatten. Alla bokningar som gjorts före problemet uppstod har nu återställts med hjälp av en säkerhetskopia, dvs. bokningarna har inte försvunnit.

Leverantören har stängt ner systemet och håller det stängt under utredningsarbetet som fortsätter.

Studenter som berörs av Jobiili informeras av Arcadas kontaktpersoner per e-post.

Sjukskötarstuderande – sök Drottning Silvias QSNA-stipendium

Studerar du på en sjukskötarutbildning på yrkeshögskola i Finland? Nu har du chansen att kläcka en idé, vinna ett stipendium och få erfarenheter och viktiga kontakter inom ditt arbetsfält.

Queen Silvia Nursing Award- stipendiet omfattar 6 000 euro och ett individuellt anpassat internship på sex månader där stipendiaten får träffa de viktigaste och mest innovativa organisationerna i branschen.Idén, som den studerande lämnar in, ska på något sätt bidra till att möta framtidens utmaningar inom vård och omsorg för äldre.

Stora Komet erbjuder kurs i skönlitteratur för Arcadas studenter inom hälsa och välfärd

Kommer du att jobba i ett människonära yrke? Då kan du ha nytta av denna kurs i skönlitteratur på fem studiepoäng som erbjuds som ett arbetslivsrelaterat projekt inom breddstudier i period 1, med start måndagen 28.8.

Genom läsning av romaner och noveller kan vi utveckla vår kompetens att förstå andra människors tankar och känslor, motiv, handlingar och upplevelser. Under kursen fördjupar vi oss i några skönlitterära verk samt träffas nio gånger för diskussion. Dessutom ordnas ett författarmöte. Kursspråket är svenska.

Så här skriver du mognadsprovet

Mognadsprovet, som du skriver efter att ditt examensarbete är färdigt, ska visa att du behärskar ämnesområdet i ditt examensarbete och att du har tillräckliga kunskaper i ditt skolspråk. Godkänt mognadsprov betyder att du för statliga tjänster har fullständiga kunskaper i ditt skolspråk.

Goda råd för hur du ska förbereda dig inför mognadsprovet får du vid en föreläsning torsdagen den 20 april kl. 12-13, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Kaj Eklund, lektor i svenska och kommunikation (kaj.eklund@arcada.fi)

Tala inför publik

Hur ska man tala inför publik? Lider du av talängslan? Vad är rätt kroppsspråk?

I studier och i arbetslivet måste man då och då tala inför publik. Det är något som de flesta känner sig nervösa inför; talängslan är en av de vanligaste rädslorna människan har, men den går i de flesta fall att hantera.

Du kan få goda råd om hur du ska tala inför publik vid en föreläsning där vi diskuterar de här frågorna.

Onsdagen den 26 april kl. 10.30-12.00, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Ideakilpailu

KILPAILUKUTSU VIRTUAALISTEN KOHTAAMISTEN KEHITTÄMISEKSI 

 

STARA - sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen tukena -hanke kutsuu mukaan kehittämään työnantajien ja opiskelijoiden välille virtuaalisia ja reaaliaikaisia kohtaamispaikkoja nykyisiä alustoja ja ohjelmia hyödyntäen. Hankkeen aikana pilotoidaan erilaisia konsepteja, joita nyt (1.3.2017) käynnistyvässä kilpailussa haetaan. 

 

KUKA VOI OSALLISTUA KILPAILUUN? 

 

Ändring i programmet på My Future Work 2017

I sista stund har det blivit en förändring i programmet. Tyvärr har Timo Ahopelto fått förhinder. I stället har vi glädjen att få höra Kristian Ranta, även han startup entreprenör med passion för hälsa och välfärd. Hoppas att du tar tillfället i akt och diskuterar med de arbetslivsrepresentanter vi har på Arcada imorgon under My Future Work. Läs mer om Kristian Ranta:  

My Entrepreneurial Journey, E143 -  Kristian Ranta, Meru Health