Vill du läsa språk på Hanken?

Arcada samarbetar tillsammans med Hanken för att kunna erbjuda ett bredare utbud av språkkurser. För tillfället erbjuds följande:

Intresserad av en personlig mentor?

Arcadas mentorprogram

 

Är du intresserad av att utveckla dig själv och tror att du kunde ha nytta av en mentor? Arcada erbjuder nu i samarbete med Luckan ett mentorprogram riktat till studerande som är längre hunna i sina studier. Är du motiverad, öppen och engagerad och vill ha en mer erfaren sparrningspartner – ja då är mentorprogrammet något för dig. Vill du utvecklas och bli ett framtidens proffs? Du får goda råd, stöd för din karriärutveckling och ett bollplank i en mentor. Kom med!

Så här skriver du mognadsprovet

Mognadsprovet, som du skriver efter att ditt examensarbete är färdigt, ska visa att du behärskar ämnesområdet i ditt examensarbete och att du har tillräckliga kunskaper i ditt skolspråk. Godkänt mognadsprov betyder att du för statliga tjänster har fullständiga kunskaper i ditt skolspråk.

Goda råd för hur du ska förbereda dig inför mognadsprovet får du vid en föreläsning torsdagen den 20 april kl. 12-13, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Kaj Eklund, lektor i svenska och kommunikation (kaj.eklund@arcada.fi)

Tala inför publik

Hur ska man tala inför publik? Lider du av talängslan? Vad är rätt kroppsspråk?

I studier och i arbetslivet måste man då och då tala inför publik. Det är något som de flesta känner sig nervösa inför; talängslan är en av de vanligaste rädslorna människan har, men den går i de flesta fall att hantera.

Du kan få goda råd om hur du ska tala inför publik vid en föreläsning där vi diskuterar de här frågorna.

Onsdagen den 26 april kl. 10.30-12.00, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Innovationstävling för blivande ingenjörer

Är du intresserad av att förbättra resurseffektiviteten i byggnads- och fastighetsbranchen? Tammerfors tekniska universitet ordnar den 26-27.4 innovationstävlingen 24H Circular Challenge i samarbete med Sitra och studentföreningen Tratan.I lag på 2-3 personer har du chansen att utveckla din start-up idé, skapa värdefulla kontakter till fastighets- och byggnadsbranschen och dessutom möjlighet att vinna 1000 euro i prispengar. Tävlingen ordnas i Tammerfors och lagen tävlar i två olika kategorier: 1. Förbättring av resurseffektiviteten inom byggnadsbranschen eller 2.

Ändring i programmet på My Future Work 2017

I sista stund har det blivit en förändring i programmet. Tyvärr har Timo Ahopelto fått förhinder. I stället har vi glädjen att få höra Kristian Ranta, även han startup entreprenör med passion för hälsa och välfärd. Hoppas att du tar tillfället i akt och diskuterar med de arbetslivsrepresentanter vi har på Arcada imorgon under My Future Work. Läs mer om Kristian Ranta:  

My Entrepreneurial Journey, E143 -  Kristian Ranta, Meru Health 

My Future Work 2017

 

Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 10.00-13.00 formar åter Arcadas stora torg en plattform där arbetsgivare möter framtidens proffs – våra studenter. Under dagen ges studenter möjlighet att träffa företag som kan erbjuda praktikplats, projekt för slutarbeten eller kanske ett första jobb efter examen.

Nätkurser: Hållbara energilösningar och Nära-noll energibyggande

Arcadas studenter kan nu anmäla sig till nätkurserna Hållbara energilösningar och Nära-noll energibyggande. Nätkurserna genomförs inom Uutta avointa energiaa-projektet där tio finländska yrkeshögskolor deltar. Kurserna är gratis och undervisningen sker på nätbaserade lärplattformer.

Hållbara energilösningar

Möt roboten Zora idag på Arcada

Idag har vi chansen att bekanta oss med roboten Zora på Arcada. Zora är den första roboten som jobbar tillsammans med människor på ex.vårdhem, åldringshem och skolor. Läs mer om Zora på webbplatsen http://zorarobot.fi/.

Zora presenteras av Zora Robotics idag 15.12.2015 fr.o.m. kl. 10 i jumpasalen. Zora är värd ett besök! Tillfället är öppet för alla intresserade - välkomna!

Arcadas nätverks- och rekryteringsmässa My Future Work 2016 är tillbaka!

Onsdagen 20 januari 2016 kl. 10-13 formar stora torget en plattform där arbetsgivare och studenter möts. Under dagen fyller vi torget med intressanta företag som erbjuder praktikplatser, projekt för slutarbeten och jobb efter examen.Hela listan över anmälda företag hittar du här. Programmet för dagen publiceras inom kort,  dagen innehåller bl.a. intressant workshops, presentationer och intervjuer.