Erasmusstipendium för praktik i Europa!

Planerar du göra din praktik i ett annat EU-land, Norge, Island, Liechtenstein, Turkiet eller Makedonien? Jobbar du minst 2 månader (60 dagar)?

Participate in our idea competition Arcada MindVentures!

Do you have an entrepreneurial mindset?

Do you have an idea that solves a problem for somebody, makes life easier or funnier for someone and maybe creates a change to the current situation in some context?

Do you need a boost to start your own company or maybe a new and innovative approach to your existing business idea?

If you answered YES to at least one of the questions, this is your opportunity to make a change: explore your creativity and challenge yourself by taking action right now!

Digitaalinen muotoilu (30 sp)

Studerar du marknadsföring? Är du intresserad av digital design? Då kanske Digitaalinen muotoilu (30 sp) är något för dig.

Arcadas Enhet för avtalsutbildning och kontinuerligt lärande erbjuder en studiehelhet på 30 sp som heter Digitaalinen muotoilu. Fem plaster på kursen är reserverade för examensstuderande. Helheten inkluderas i dina breddstudier.

Veritas Pensionsförsäkring erbjuder studenter från Arcada platser till Veritas Arbetslivsforum

Arbetslivsforum: seminarium på Finlandia huset 24.10.19 kl. 8-16. 

(Työelämän Forum - Kulttuurista voimaa)

Programmet hittar du via denna länk:  https://www.veritas.fi/tef2019/

Seminariet är riktat till Veritas kunder och hålls på finska.  Seminariet är gratis för alla deltagare och Veritas bjuder på lunch mm.

De fem först anmälda studenterna får en säker plats till seminariet. 

Utöver dessa 5 platser erbjuder vi sk. avbokningsplatser, från 15.10 - 23.10 ger vi alla avbokade platser till en student. 

Vill du läsa språk på Hanken?

Arcada samarbetar tillsammans med Hanken för att kunna erbjuda ett bredare utbud av språkkurser. För tillfället erbjuds följande:

Intresserad av en personlig mentor?

Arcadas mentorprogram

 

Är du intresserad av att utveckla dig själv och tror att du kunde ha nytta av en mentor? Arcada erbjuder nu i samarbete med Luckan ett mentorprogram riktat till studerande som är längre hunna i sina studier. Är du motiverad, öppen och engagerad och vill ha en mer erfaren sparrningspartner – ja då är mentorprogrammet något för dig. Vill du utvecklas och bli ett framtidens proffs? Du får goda råd, stöd för din karriärutveckling och ett bollplank i en mentor. Kom med!

Skönlitteratur för företagsekonomistuderande – en väg till ökad människokunskap, social kompetens samt etiskt ledarskap

Är du intresserad av att utveckla din förståelse för sociala situationer samt fundera över etik i ledarskap? Då kan du ha nytta av denna kurs i skönlitteratur som erbjuds inom breddstudier i period 3. Under kursen fördjupar vi oss i några skönlitterära verk samt träffas på torsdagar i period 3, 2h/gång för diskussion. Vi träffar författare Joel Willans samt författare och f.d. kulturminister Claes Andersson. Skönlitteratur stimulerar läsaren både känslomässigt och intellektuellt, kan träna upp vår empatiska förmåga samt har potential att bredda vår människokunskap.

Linn Hongell – tf. prefekt för institutionen för ekonomi och affärsanalys till 31.12.2017

Proprefekt, examensansvarig Linn Hongell har utsetts till tf. prefekt för institutionen för ekonomi och affärsanalys fr.o.m. 1.10. Hon sköter uppdraget som prefekt till årets slut. Under den här tiden fokuserar Kaj-Mikael Björk på forskning inom big data analytik och artificiell intelligens, ett mycket aktuellt ämne just nu. Institutionen för ekonomi och affärsanalys på Arcada har sedan länge legat i framkanten för den digitala utvecklingen.

Så här skriver du mognadsprovet

Mognadsprovet, som du skriver efter att ditt examensarbete är färdigt, ska visa att du behärskar ämnesområdet i ditt examensarbete och att du har tillräckliga kunskaper i ditt skolspråk. Godkänt mognadsprov betyder att du för statliga tjänster har fullständiga kunskaper i ditt skolspråk.

Goda råd för hur du ska förbereda dig inför mognadsprovet får du vid en föreläsning torsdagen den 20 april kl. 12-13, rum B325.

Anmäl dig på förhand till:

Kaj Eklund, lektor i svenska och kommunikation (kaj.eklund@arcada.fi)

Tala inför publik

Hur ska man tala inför publik? Lider du av talängslan? Vad är rätt kroppsspråk?

I studier och i arbetslivet måste man då och då tala inför publik. Det är något som de flesta känner sig nervösa inför; talängslan är en av de vanligaste rädslorna människan har, men den går i de flesta fall att hantera.

Du kan få goda råd om hur du ska tala inför publik vid en föreläsning där vi diskuterar de här frågorna.

Onsdagen den 26 april kl. 10.30-12.00, rum B325.

Anmäl dig på förhand till: