Flexnyckel

I Arcada använder vi oss av elektroniska nycklar (flexnycklar). Din flexnyckel är personlig och med flexnyckeln kommer du in i undervisningsutrymmen och datasalar på vardagar mellan 7.00-22.00 (tillträde under veckoslut anhålles separat).

Hur får studenter en flexnyckel?

Logga in på Arcadas kontohanteringstjänst AAS (Arcada Account Services): https://apps.arcada.fi/aas/

Via den här tjänsten betalar du panten för din elektroniska flexnyckel. För att hämta ut en flexnyckel bör du fylla på ditt saldo med pantsumman 30€ för en flexnyckel med hjälp av Suomi.fi-autentiseringstjänsten och dina Finländska nätbankskoder. Efter det kan du hämta ut flexnyckeln från Arcadas info. Kom ihåg att ta med ID bevis.

Det är också viktigt att du fyller i dina bankuppgifter för att kunna få tillbaka pantsumman.

Denna tjänst ger dig också möjlighet att hämta ut ett nytt användarkonto och att hämta ut ett nytt eller ändra ett befintligt lösenord.

Borttappad flexnyckel?

Meddela campus@arcada.fi om du tappar bort din flexnyckel. För att få en ny flexnyckel måste du betala ny nyckelpant (se ovan). 

Återlämning av flexnycklar

När dina studier är avslutade och du inte längre behöver tillgång till Arcadahuset bör du återlämna din flexnyckel för att få tillbaka din nyckelpant. Logga in på Arcadas kontohanteringstjänst AAS (Arcada Account Services): https://apps.arcada.fi/aas/. Fyll i ditt bankkontonummer, panten returneras till det angivna kontot. Har du inte längre tillgång till AAS kontakta infon eller campus@arcada.fi.

När du lämnar tillbaka flexnyckeln till Arcadas info för avprogrammering, övergår ansvaret för flexnyckeln från dig till högskolan.

Veckoslutstillstånd

Om du önskar studera på veckosluten kan din flexnyckel även kodas med ett veckoslutstillstånd, lördagar och söndagar kl. 9.00-18.00. Du ansöker om veckoslutstillstånd för höst- eller vårterminen via detta formulär. Studerande bör vara beredda på att bestyrka sin identitet för patrullerande väktare från Avarn. Väktarna har listor på de personer som anhållit om tillstånd att vistas i huset.

Skanna och printa ut dokument på Arcada

Du behöver din flexnyckel för att skanna eller printa på Arcada. Här finns närmare instruktioner 

Tillträde till Starcis gym

Ifall du vill använda Arcadas gym Starcis måste flexnyckeln kodas så du får tillträde till D2 blocket (gymmet kostar extra, prislista).

Senast uppdaterad

15.6.2018

Uppdateringsansvarig

Campustjänster