Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter
Hotell- och restaurangföretagande - Turismens grunder
Nivå/kategori
Undervisningsspråk
Svenska
Kurstyp
Obligatorisk
Rekommenderat studieår
1
Omfattning
6 sp
Läranderesultat
Studenten får en uppfattning om turismens utveckling i Finland.Kursen koncentrar sig speciellt på turismens förutsättningar och attraktioner i Finland ur affärsresandes synvinkel. Uppgifter och betydelse av olika lokala, nationella och globala branschorganisationer får en betydande ställning under kursen.
Innehåll
Turismens utveckling , turismområden och -rutter, turismens former, attraktioner i Finland, aktörer för turismindustrin, turismstrategier
Förkunskaper
Turistnäringar
Litteratur
CTF: Finland Handbook
Suomen Matkailuliitto ry.Suomen Matkailuopas ,Edita.ISBN 951-37-2586-3
Davidson,R.Tourism in Europe.1998. ISBN 0-582-29224-7 valda delar
Hall, C.M.Tourism planning- Policies, processes and relationships. Prentice Hall. 2000. ISBN 0-582-32028-3
Vuoristo, K-V. & Vesterinen, N. Lumen ja Suven maa. Suomen matkailumaantieto. 2001.Porvoo ISBN 951-0-24328-0
Annan av föreläsare angiven litteratur meddelas senare
Studieaktiviteter
- Föreläsningar
- Studiebesök
- Övningar
- Föreläsningar, övningsuppgifter indiviuellt och i grupp, studiebesök
Arbetsbelastning
- Kursens totala antal arbetstimmar: 0 timmar
- Varav självstyrda studieformer: 0 timmar
- Varav schemalagda studier: 0 timmar
Undervisningsform
Närundervisning
Examinationsformer
- Skriftlig tentamen
- Grupptentamen
Examinator
Aittoniemi Hellevi
Antal kursplatser
Ingen begränsning
Delprestation i kraft till
Tills vidare