Kursen ingår i dessa läroplaner och studiehelheter

Hotell- och restaurangföretagande - Turismens grunder

Nivå/kategori

Yrkesstudier

Undervisningsspråk

Svenska

Kurstyp

Obligatorisk

Rekommenderat studieår

1

Omfattning

6 sp

Läranderesultat

Studenten får en uppfattning om turismens utveckling i Finland.Kursen koncentrar sig speciellt på turismens förutsättningar och attraktioner i Finland ur affärsresandes synvinkel. Uppgifter och betydelse av olika lokala, nationella och globala branschorganisationer får en betydande ställning under kursen.

Innehåll

Turismens utveckling , turismområden och -rutter, turismens former, attraktioner i Finland, aktörer för turismindustrin, turismstrategier

Förkunskaper

Turistnäringar

Litteratur

CTF: Finland Handbook
Suomen Matkailuliitto ry.Suomen Matkailuopas ,Edita.ISBN 951-37-2586-3
Davidson,R.Tourism in Europe.1998. ISBN 0-582-29224-7 valda delar
Hall, C.M.Tourism planning- Policies, processes and relationships. Prentice Hall. 2000. ISBN 0-582-32028-3
Vuoristo, K-V. & Vesterinen, N. Lumen ja Suven maa. Suomen matkailumaantieto. 2001.Porvoo ISBN 951-0-24328-0

Annan av föreläsare angiven litteratur meddelas senare

Studieaktiviteter

  • Föreläsningar
  • Studiebesök
  • Övningar
  • Föreläsningar, övningsuppgifter indiviuellt och i grupp, studiebesök

Arbetsbelastning

  • Kursens totala antal arbetstimmar: 0 timmar
  • Varav självstyrda studieformer: 0 timmar
  • Varav schemalagda studier: 0 timmar

Undervisningsform

Närundervisning

Examinationsformer

  • Skriftlig tentamen
  • Grupptentamen

Examinator

Aittoniemi Hellevi

Antal kursplatser

Ingen begränsning

Delprestation i kraft till

Tills vidare

Kurs och studieplanssökning