The Food Wasted campaign result

During the September campaign, Food & Co (restaurant Arcada) weighed the food waste. For one week, the food waste was weighed without our knowledge and the food waste was 52g/ serving. The following week Food the weighing and then the food waste was considerably less 41g/ serving.

You can easily influence the climate change with the amount of food waste, so what you take on the plate and not eat up affects every time. In Finland, we throw away food around 20–24 kg of food per person every year, appoximately 100 €.

Svinnkampanjens resultat

Under svinnkampanjen i september vägde Food&Co (restaurang Arcada) matavfallet. Under en vecka vägdes matavfallet utan vår vetskap och matavfallet var 52g/portion. Följande vecka uppmärksammades vi om vägningen och då var matavfallet betydligt mindre 41g/portion. Så visst kan vi!

Du kan lätt påverka klimatförändringen med mängden matsvinn, så det du tar på tallriken och inte äter upp påverkar varje gång. I Finland slänger vi årligen cirka 20–24 kg mat per person, som i pengar är ca 100€.

Arcadas solenergiproduktion och Green Office rapportering

Arcada har 476 solpaneler uppe på taket. Vi har satsat på att producera egen el, som är speciellt viktigt för miljön och hållbar utveckling. Vill du kolla produktionen i siffror så finns det en solpanelsmätare på stora tavlan vid Stora torget och Fazer Food&Co.