Green Office Consumer Habit result

In March 144 students and staff answered the WWF’s Green Office Consumer Habit Questionnaire. In the questionnaire we got tips and we also looked over our consumer habits.

This year we had an even better result than last year. Our answering percentage was much higher than in the WWF network. Totally 5651 persons answered the questionnaire with the average point 75,4/100 and we scored 78,2/100! Well done Arcada!

Green Office konsumtionsbarometer resultat

I mars svarade 144 studenter och medarbetare på WWF:s konsumtionsbarometer enkät och samtidigt blev vi påminda och fick tips om ett hållbarare konsumentbeteende.

Vår svarsprocent var klart större än genomsnittet inom WWF:s nätverk. Bland 5651 svar var poängmedeltalet 75,4/100 och vi hade 78,2/100! Bra gjort Arcada!

Vi har varit speciellt duktiga på att undvika engångskärl och vi har inte kastat mat i onödan. Men vi kunde bli bättre på att motivera våra medarbetare och studenter.

Tack för att du deltog!

The tools that make your study life easier! 

Did you know that it is now possible to have all the most important study tools in your phone? By downloading the following four applications you have the opportunity to do everything from checking your e-mail and this week's lunch menu to communicating with other students and registering for courses. 

Verktygen som gör din studievardag enklare! 

Visste du att du nu kan samla alla de viktigaste studieverktygen i din telefon? Genom att ladda ner följande fyra applikationer har du möjlighet att göra allt från att kolla din e-post och veckans lunchlistor till att kommunicera med dina studiekompisar och anmäla dig till kurser. 

The Food Wasted campaign result

During the September campaign, Food & Co (restaurant Arcada) weighed the food waste. For one week, the food waste was weighed without our knowledge and the food waste was 52g/ serving. The following week Food the weighing and then the food waste was considerably less 41g/ serving.

You can easily influence the climate change with the amount of food waste, so what you take on the plate and not eat up affects every time. In Finland, we throw away food around 20–24 kg of food per person every year, appoximately 100 €.